Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános panna cotta erdei szósszal

Marcipános panna cotta erdei szósszal
Marcipános panna cotta erdei szósszal
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy helyi élelmiszerlánc online receptkönyvében találtam. A marcipán helyett egy tábla fehér csokit használ, ami épp nem volt itthon. A kistányéron is egy kicsit máshogy tálaltam, mint ahogy a recept leírja, de ez az ízén nem változtat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliarudat kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét, és mindegyiket feltesszük forrni a tejszínnel. Lassú tűzön 5 percig forraljuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, kiveszük a vanília héját, és hozzáadunk 1 ek barna cukrot.
  2. A zselatint kb. 4 percre beáztatjuk vízbe.
  3. A marcipánt összetördeljük, és belekeverjük a még meleg tejszínbe.
  4. A zselatinlapokat kivesszük a vízből, lecsepegtetjük őket, és beletesszük a tejszínes masszába. Olvadásig keverjük.
  5. Kitöltjük a lét 4 tálba, és 3 órára lefedve berakjuk a hűtőszekrénybe.
  6. A gyümölcsöket megmossuk, összekeverjük a citrom levével és 2 ek cukorral. Fedő alatt felforraljuk, és további 1 percig főzzük.
  7. Tálalás előtt késsel körbevágjuk az alap oldalát, egy pillanatra forró vízbe tesszük az alját, és kiöntjük egy kistányérra. Még melegen ráöntjük a szószt. Mentalevéllel is díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 597
elküldve: 4
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

J.K.

Mióta szakács: 2011.01.29.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

panna cotta, olasz puding, marcipános puding erdei gyümölcsös szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

520
habtejszín 5 dl
marcipán 80 g
barna cukor 3 ek
vanília 1 db
erdei gyümölcs mix 20 dkg
citrom 1 db
lapzselatin 3.5 db