r
Nosalty Logó

Kivis panna cotta

Brigi
Kivis panna cotta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Panna cottához

Kivis szószhoz

278
Kalória
7.4g
Fehérje
31.5g
Szénhidrátok
14.8g
Zsír
165.8g
Víz
43.8g
Koleszterin
2.3g
Rost
27g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Panna cottához

Kivis szószhoz

Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Panna cottához

Kivis szószhoz

Összesen 1113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Panna cottához

Kivis szószhoz

Összesen 114 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1661.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    663.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

Panna cottához

  1. A zselatinlapokat beáztatjuk.
  2. A tejszínt feltesszük egy edényben alacsony lángon melegedni, hozzáadunk 2 ek cukrot és 2 csomag bourbon vaníliás cukrot. Ha a lapzselatin meglágyult hozzákeverjük, majd ezt követően kis formákba töltjük, amit előtte hideg vízzel átöblítünk. Hűtőbe tesszük.
  3. A kivit apró darabokra vágjuk, lecukrozzuk 2 ek cukorral, majd egy edényben kicsit összemelegítjük, hogy a cukor és a kivi leve besűrűsödjön.
  4. A panna cottákat 3-4 óra múlva érdemes megnézni, ha úgy néz ki, teljesen megkötött, akkor egy kis langyos vízbe engedjük a formákat néhány másodpercre, majd hirtelen fejre fordítjuk. A langyos víz kicsit fellágyítja a szélét, így biztosan nem fog eltörni, amikor kiesik a formából.
  5. A tetejére és köré teszünk a kiviszószból.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

A panna cotta nem túl bonyolult és nem is egy túlságosan variálható desszert, viszont amikor elkészítettem, az alapötlet a kivi volt. Valami gyümölcsös, pudingos, poharas desszertre gondoltam, de végül a könnyű, olaszos "tejszín-puding" lett belőle. 

További receptek

Téli fagyi extra

Íme, az ikonikus téli fagyi, gyerekkorunk bizarr édességeinek fő zászlóvivője! Eredetileg tortabevonós-margarinos krémmel készült, mely a szájpadlásunkra ragadt, mi viszont most luxus ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...