r
Nosalty Logó

Kivis panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Kivis panna cotta
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Panna cottához

Kivis szószhoz

Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Panna cottához

Kivis szószhoz

Összesen 1113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Panna cottához

Kivis szószhoz

Összesen 114 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1661.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Panna cottához

Kivis szószhoz

Elkészítés

Panna cottához

  1. A zselatinlapokat beáztatjuk.
  2. A tejszínt feltesszük egy edényben alacsony lángon melegedni, hozzáadunk 2 ek cukrot és 2 csomag bourbon vaníliás cukrot. Ha a lapzselatin meglágyult hozzákeverjük, majd ezt követően kis formákba töltjük, amit előtte hideg vízzel átöblítünk. Hűtőbe tesszük.
  3. A kivit apró darabokra vágjuk, lecukrozzuk 2 ek cukorral, majd egy edényben kicsit összemelegítjük, hogy a cukor és a kivi leve besűrűsödjön.
  4. A panna cottákat 3-4 óra múlva érdemes megnézni, ha úgy néz ki, teljesen megkötött, akkor egy kis langyos vízbe engedjük a formákat néhány másodpercre, majd hirtelen fejre fordítjuk. A langyos víz kicsit fellágyítja a szélét, így biztosan nem fog eltörni, amikor kiesik a formából.
  5. A tetejére és köré teszünk a kiviszószból.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1667
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Ajánló

Tálalhatjuk simán pohárkákban is, ez esetben akár zselatinnal is besűríthetjük a gyümölcsös masszát, csak arra kell ügyelni, hogy ne keveredjen a két réteg. Így előbb a panna cottát készítsük el, majd várjunk, amíg legalább a felső réteg megdermed, majd csak ezt követően készítsük el a gyümölcszselét, és szedjük a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A panna cotta nem túl bonyolult és nem is egy túlságosan variálható desszert, viszont amikor elkészítettem, az alapötlet a kivi volt. Valami gyümölcsös, pudingos, poharas desszertre gondoltam, de végül a könnyű, olaszos "tejszín-puding" lett belőle. 

Hozzávalók

Panna cottához

Kivis szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?