r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés-tejszínhabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Epres-mascarponés-tejszínhabos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 3 db piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 626 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 3 db piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7497 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 3 db piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 626 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.9 g

Zsír

  • Összesen
    402.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    3145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9315 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    2121 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    3946 mg
  • Nátrium
    2606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.9 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1224.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2281 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    687 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    2257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3800 micro
Összesen 7497 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A 3 db piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A 3 db piskótához

  1. Az első 5 dbtojást szétválasztjuk, a sárgájához adjuk az első 10 dkg cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,3 dl vizet is.
  2. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a 1/2 cs sütőporral összekevert 12,5 dkg lisztet.
  3. Egy papírral kibélelt téglalap alakú tepsibeszedjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 180-200 fokon készre sütjük.
  4. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. Ha kihűlt, megfordítjuk egy konyharuhára, és lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. A másik 5-5 tojással ugyanígy járunk el.
  5. Az eper egyik felét villával összetörjük, és összekeverjük a mascarponéval és a porcukorral.
  6. A 2 dl tejszínt felverjük, beleöntjük a zselatint, és alaposan kikeverjük. Ne ijedjünk meg, ha csomós lesz.
  7. Hozzáadjuk a mascarponés krémhez, ezt is jó alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk az eper másik felét is, amit előzőleg késsel kockákravágtunk.
  8. A kihűlt piskótalapokat betöltjük, és felverjük a másik 2 dl tejszínhabot is a habfixálóval. (A torta tetejét a saját krémjével kentem le, az oldalát sima tejszínhabbal kentem, és díszítésre is azt használtam.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 14815
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-mascarponés-tejszínhabos torta
Becsei Ágnes 100 recept

A második lányunk 7. születésnapjára készült ez a remek torta. :) A krém egy másik torta receptjéből származik Norasztól.

Hozzávalók

A 3 db piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek