Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres krémes Rea konyhájából

Epres krémes Rea konyhájából
Epres krémes Rea konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta az oldalon található, amit kipróbálás óta rendszeresen használok.

A krém az csak amolyan "dobjunk össze valami finomat" céllal készült, de most igyekszem leírni, hogy legközelebb magam is elő tudjam szedni az arányokat.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és minimum egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. 2 lapot sütünk. Én egy gáztepsit használtam.  Ezt akár előző nap is megtehetjük. A tésztát sülés előtt szurkáljuk meg villával, hogy ne púposodjon fel. Annyira.:)
  3. A pudingot megfőzzük a tejben a cukorral, kevergetve kihűtjük.
  4. Felverjük a tejszínt. Először cukrászhabbal, másodszor "igazi" tejszínnel készítettem, utóbbival persze finomabb, csak nem lesz olyan szépen szeletelhető. Ez esetben lehet növelni a zselatin mennyiségét, de én inkább a kanalazás mellett döntöttem.
  5. Ha a puding már majdnem kihűlt, kicsi vízben (kb. 0,5 dl) felmelegítjük a zselatint. Nem forraljuk, kis lángon addig kevergetjük, amíg felolvad.
  6. Belekeverjük a pudingba, jól eldolgozzuk. Ugyanekkor szoktam belekeverni a félig kiengedett eper kb. 2/3-át, és robotgéppel összetöröm őket. 
  7. Végül mehet bele tejszínhab és a maradék gyümölcs, ami már nagyobb darabokban megmarad.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 35x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 471
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rea

Mióta szakács: 2010.02.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingkocka, pudingos krémes, eperkrémes szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brea
Rea / Brea Wed, 2014-06-04 20:58

Szerintem igen. Ha nem formatortához, marcipán alá akarod tölteni.

916
finomliszt 25 dkg
margarin 12.5 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 1 dl
1 csipet
tej 1 l
epres pudingpor 3 csomag
cukor 20 dkg
habtejszín 5 dl
zselatin 10 g
eper 30 dkg