r
Nosalty Logó

Meggyes pudingos finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikszi
Meggyes pudingos finomság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 610 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2438 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 610 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 2438 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kb. 30x20-as edénybe sorakoztatjuk a kekszet, majd megfőzzük a 2 tasak pudingport a tejjel, az 1 cs. vaníliás cukorral és a 20 dkg cukorral. Ha kész, ráöntjük a kekszre.
  2. A kimagozott meggyet aprítóba rakjuk, és kicsit járatjuk, hogy apróbbak legyenek a darabok, ez ki is hagyható, ki hogy szereti. Ha ez kész, 1 dl vízzel, a 8 dkg cukorral és az 1 cs. vaníliás cukorral feltesszük főzni a meggyet, amíg melegszik, addig a maradék 1 dl vízzel csomómentesre keverjük az 1 ek. pudingport, majd ha rotyog már a meggy, hozzáadjuk a habarást, és addig kevergetjük, míg besűrűsödik.
  3. A meggyes réteget ráöntjük a vaníliás pudingra, és kekszeket rakosgatunk a tetejére. Pár órára berakjuk a hűtőbe, amíg a keksz megpuhul.
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Elkészítettem: 55 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4442
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs story. :) Igazi finomság! :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megcsináltam 2x, de sajna hibádzik a süti :-( mert hiába finom és hiába egyszer? elkészíteni, ha _nem lehet kiszedni_ a tepsib?l :( értem, hogy a keksz megszívja magát a szafttal és emiatt lesz omlós, de emiatt nem is lehet rendesen kiszedni, amit meg sikerül kibányászni, gusztustalanul néz ki, mert össze van gányolva. :-/

Nikszi

Nagyon sajnálom, hogy nem olyan lett amit vártál. A családom több tagja és én is már rengetegszer elkészítettük ezekkel az arányokkal és mindig mindenkinek úgy nézett ki, mint a képen. Nem tudom mi lehetett a probléma. :( Hagytad eleget dermedni a h?t?ben? Esetleg ha még elkészíted valamikor akkor próbálj meg több pudingport rakni a meggyhez, mert lehet több levet eresztett, esetleg kevesebb tejet a vaníliás részhez. Soha senkinél nem volt még olyan probléma, hogy nem lehetett kiszedni, de ugye akkor sem gusztustalan, mert engem mindig úgy tanítottak, hogy ételre ilyet nem írunk/mondunk. Remélem azért még lesz bizalmad az elkészítésében a fentebb javasolt korrekciókkal. :) Valamint több helyen is szerepel már a süti mások által elkészítve, az arányok ugyanezek, keress rá a neten! :) Szép napot! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek