Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres chimichanga

Epres chimichanga
Epres chimichanga
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pont eggyel több tortilla lapom volt, mint amennyi kellett volna, amikor egy másik receptet csináltam. Viszont ezzel az eggyel sikerült valami nagyon finomat kezdeni, és nem csak hagytam megszáradni. 

Krémes, gyümölcsös és még fahéjas is. Kell-e ennél több?!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, és kis kockákra vagdossuk. A porcukrot összekeverjük a krémsajttal.
  2. A krémet a tortilla lap közepére halmozzuk, és megszórjuk az eperdarabokkal. Most jön az érdekes rész: a lap hozzánk eső oldalát az epres krémre hajtjuk vissza. A két szélső oldalát is ráhajtjuk vissza a krémre. Majd a tőlünk legmesszebb lévő részét is ráhajtjuk a krémre. Ha minden jól megy, lesz egy kis batyunk, amiből nem folydogálnak ki a benne lévő dolgok.
  3. Egy serpenyőben pici olajat melegítünk fel (ezt el lehet hagyni, de így szép lesz a színe), és azzal az oldalával tesszük a serpenyőbe, amelyik oldalán a hajtás van. Pár percig sütjük, majd megfordítjuk. Ha szeretnénk, az oldalát is megsüthetjük picit, csak akkor nagyon kell figyelni, hogy ne essen szét a batyu.
  4. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal, és amíg a batyu forró, gyorsan bele is forgatjuk a fahéjas cukorba, és reménykedünk, hogy minél több cukor tapad oda hozzá.
  5. Melegen próbáljuk meg fogyasztani, minél hamarabb, úgy lesz a legfinomabb!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 752
elküldve: 0
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: mexikói
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült epres-sajtos tortilla, epres fahéjas tortilla

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-07-03 02:30

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

389
tortilla lap 1 db
eper 5 dkg
krémsajt 5 dkg
porcukor 1.5 ek
fahéj 1 kávéskanál
cukor 2 ek