r
Nosalty Logó

Epertorta vajkrémmel

Csányi Ica emlékére
Epertorta vajkrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Vajkrém

292
Kalória
5.3g
Fehérje
23.9g
Szénhidrát
19.9g
Zsír
80.1g
Víz
90g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
14.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Összesen 292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Összesen 1761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Vajkrém

Összesen 183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    119.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2132 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    480.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 1761 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd mikor már kemény, tovább verjük 3 kanál cukorral, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgáját. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és nagy habverővel óvatosan hozzákeverjük a habhoz, úgy hogy a hab ne nagyon törjön össze.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.

Vajkrém

  1. Szobahőmérsékletű 1/2 csomag margarint habosra keverünk 1 csomag vaníliás cukorral, ízlés szerinti kristálycukorral.
  2. Kb. 1 dl, vagy 1,5 dl tejből és egy kanál lisztből besamell mártást főzünk. A tejet egy kis edénybe még hidegen összekeverjük a liszttel és a legkisebb lángra tesszük. Vigyázni kell vele, mert könnyen odaég. Folyamatosan keverni kell.
  3. Amikor besűrűsödik, akkor jó. Jó alaposan ki kell keverni, hogy ne legyen csomós. Míg hűl, addig is többször meg kell keverni. Ha langyos, akkor már össze lehet keverni a cukorral. A süteményre kenjük a krémet, rátesszük az epreket és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...