Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epermisu 3.

Epermisu 3.
Epermisu 3.
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eperszezon kezdetét ezzel a desszerttel ünnepeljük, majd a szezon alatt többször is elkészítem. A szezonbúcsúztató adag után áttérek a szedres vagy málnás változatra. Utóbbiak a fagyból olvasztva is kezelhetőek, nem úgy, mint az eper, ami így csak turmixban jó.
Bővebb leírást a blogomon, itt találsz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a citrom héjával és levével felforraljuk. Langyosra hűtve, beleöntjük a likőrt.
  2. Az eper felét turmixoljuk, ha vizes, a levét szűrve a zselatinnal felfőzzük.
  3. A sűrített eperlével az epervelő pépet elkeverjük, kihűtjük.
  4. A mascarpone-t, a tejszínt és a sárgákkal kevert porcukrot külön felverjük. Ha tojás helyett csokit használunk, gőz felett olvasztjuk.
  5. Összeöntjük, elkeverjük a krémeket és az eperpépet.
  6. Egy magasabb, ovális vagy négyzetes üvegtálba rétegezzük, 3 réteget rakunk. A rétegek: cukros lébe forgatott babapiskóta, a krém 1/3-a, eperszeletek.
  7. Legalább 5 órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóporral.

  • tepsi mérete: 25x35x8 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 745
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nora.szuzz

Mióta szakács: 2011.04.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres tiramisu, eperkrémes piskóta, epres-mascarpone-s édesség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

651
eper 1 kg
mascarpone 20 dkg
habtejszín 3 dl
cukor 3 ek
citrom 2 db
limoncello 1 dl
tojássárgája 4 db
porcukor 4 ek
babapiskóta 36 db
cukrozatlan kakaópor 4 ek
zselatin 20 g