Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperlekváros piskótatekercs

Eperlekváros piskótatekercs
Eperlekváros piskótatekercs
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti is azért hivatott elkészülni, hogy gyakoroljak a cukrászvizsgámra. Persze minden ismerősöm, kollégám és barátom örül ennek, mert mivel én nem eszem cukrot és lisztet, bizony rájuk marad a kóstolás.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ezt a lekvárt tavaly készítettem igazi friss eperből, és a mai napig megőrizte a frisseségét. Isteni volt a könnyű piskótában. A tészta még másnap is puha volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, meghintjük kevés liszttel.
  2. A lisztet átszitáljuk, és belekeverjük a citromhéjat.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá a cukor 2/3 részével.
  4. A tojássárgákat alaposan kikeverjük a maradék cukorral.
  5. A tojássárgás masszába teszünk egy kicsit a fehérjéből, beleöntjük a lisztet, összekeverjük, majd a maradék habot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük.
  6. A tepsire öntjük, szépen elsimítjuk, és kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
  7. Egy konyharuhára tiszta sütőpapírt teszünk, amit meghintünk kevés porcukorral.
  8. Erre a sütőpapírra borítjuk a piskótát, lehúzzuk róla azt a papírt, amin sült, visszafordítjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük.
  9. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát megkenjük a házi lekvárral, és feltekerjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40x3 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 290
elküldve: 7
receptkönyvben: 300
elkészítve: 20/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres piskótarolád, piskóta eperlekvárral töltve

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Trixi63
Trixi63 Mon, 2017-05-22 14:26

Szia,
Piskótatortát szeretnék készíteni, 26 cm tortaformában. Ezekkel az arányokkal jó lenne?
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv. Trixi

nagyné gizike
nagyné gizike Fri, 2017-05-19 17:31

Kedves szakácsunk őrűlök ennek a lekvaros piskota szeletnek mivel nagyon rég csinaltam mar el is felejtette meg fogom hétvégére csinalni űdv gizike

meddien
meddien Wed, 2017-01-25 18:48

Szuper jó recept. Nagyon egyszerű és gyors, habkönnyű az állaga és még finom is :)

szaborita07
szaborita07 Thu, 2014-12-04 12:50

Tegnap kipróbáltam, és azt kell mondjam csodálatos recept! Habkönnyű, szépen lehet tekerni, nem reped. Imádom, és csak ezt fogom ezentúl használni! Ezer köszi érte: Rita

Hasibecker
Hasibecker Sun, 2014-06-01 15:59

Kedves Zsuzsa! A vasárnap délutáni desszertnek a te piskótatekercs receptedet választottam, két napja főztem eperlekvárt és az lett a töltelék. Meg kell mondjam eddig ritkán sikerült ilyen jól a piskótatekercs, pedig már 40 éve sütök-főzök.
Annyira tökéletes és egyszerű ez a recept, hogy előkészítéssel és sütéssel együtt kész lett 20 perc alatt.
Köszönöm a feltöltést, ezután csak így készítem a piskótatekercset.
Szép vasárnap délutánt kívánok neked: Marika

Zsunusi
Zsunusi Sun, 2013-03-17 21:13

Életemben először csináltam piskótatekercset, ezt a receptet választottam, isteni lett! Nagyon köszönöm a sikerélményt, és a három pasimnak a vasárnapi ebéd utáni ínycsiklandó nasit!!! :)

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2013-03-25 18:45

Köszönöm, hogy ezt a receptet választottad, és örülök, hogy elnyerte tetszésed és a családét is :) Jó húsvéti készülődést kívánok! Üdv,Zsuzsa

eperszeletke
eperszeletke Sun, 2012-03-25 11:40

csináltam már párszor piskótatekercset, de ez nagyon jóóó. most sütöttem meg, jó kis vasárnap délutáni desszert. gyors, könnyű és szuper! én is saját készítéű eperlekvárral töltöttem meg, fincsi eperdarabokkal :) köszönöm a receptet!

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2012-03-26 15:16

Kedves Eperszeletke, nagyon szívesen. Ezzel a piskótarecepttel nagyszerű tortákat is lehet készíteni. :-) Örülök, hogy ízlett! Szép napot, Zsuzsa

230
tojás 5 db
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
eperlekvár 10 dkg