r
Nosalty Logó

Eperlekváros piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Eperlekváros piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1376 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 1376 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral, meghintjük kevés liszttel.
  2. A lisztet átszitáljuk, és belekeverjük a citromhéjat.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá a cukor 2/3 részével.
  4. A tojássárgákat alaposan kikeverjük a maradék cukorral.
  5. A tojássárgás masszába teszünk egy kicsit a fehérjéből, beleöntjük a lisztet, összekeverjük, majd a maradék habot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük.
  6. A tepsire öntjük, szépen elsimítjuk, és kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
  7. Egy konyharuhára tiszta sütőpapírt teszünk, amit meghintünk kevés porcukorral.
  8. Erre a sütőpapírra borítjuk a piskótát, lehúzzuk róla azt a papírt, amin sült, visszafordítjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük.
  9. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát megkenjük a házi lekvárral, és feltekerjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x3
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24279
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Ajánló

Ezt a lekvárt tavaly készítettem igazi friss eperből, és a mai napig megőrizte a frisseségét. Isteni volt a könnyű piskótában. A tészta még másnap is puha volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti is azért hivatott elkészülni, hogy gyakoroljak a cukrászvizsgámra. Persze minden ismerősöm, kollégám és barátom örül ennek, mert mivel én nem eszem cukrot és lisztet, bizony rájuk marad a kóstolás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek