Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperlekváros bukta

Eperlekváros bukta
Eperlekváros bukta
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám és anyukám sütött sokszor nekünk mindenféle buktát. Túrósat, kakaósat, lekvárosat. Szerettem volna, ha a lányaim is megismerik ezt a hagyományos, egyszerű édességet Magyarországról....

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, egy ek. cukorral és egy csipet liszttel. A lisztet átszitáljuk a sóval, és összegyúrjuk a maradék tejjel és élesztővel, tojássárgájával, cukorral, olvasztott vajjal, vaníliás cukorral.
  2. 30-40 percet meleg helyen kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 25×40 cm-es téglalap alakra és ujjnyi vastagságúra. 7-8 cm nagyságú négyzetekre szeleteljük. Betöltjük az eperlekvárral, feltekerjük, és szorosan egymás mellé helyezzük őket. Pihentetjük további 20 percet.
  4. Megkenjük a tetejüket felolvasztott vajjal. 160 fokon 25 percig sütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25×35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 442
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
125 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros bukta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1910
finomliszt 500 g
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 3 dl
1 kávéskanál
tojássárgája 2 db
vaj 150 g
friss élesztő 25 g
eperlekvár 250 g
vaj 1 kg
porcukor 50 g