Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes csokoládékrémes torta

Emeletes csokoládékrémes torta
Emeletes csokoládékrémes torta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc szülinapi tortám! Nagyon csokis és tömény! Boldogsághormon túladagolás veszélye fennáll :) A képen látható torta 1 és fél adag, nagyobb 24 cm-es tortaformában sütve.

hozzávalók / 10 adag

A tortalapokhoz

A krémhez

ajánlat

Tejszínhabbal tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tortalapokhoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg.
  2. A vajat és a vaníliát kis lángon megolvasztjuk, majd félretesszük egy kicsit hűlni.
  3. A tojásokat a cukorral jó habosra, krémesre keverjük. Az jól átszitált lisztet és a kakaóport a tojásos masszához adjuk, majd a vajat is lazán hozzákeverjük.
  4. A tésztát kettéosztjuk, és a kibélelt sütőformában külön-külön, kb. 25 perc alatt megsütjük.
  5. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd mindkettőt félbevágjuk.

A krémhez

  1. A krémhez a csokoládét, a tejszínt és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben jól lehűlni. :) Miután jól lehűtöttük, robotgéppel habosra keverjük.
  3. Végül összeállítjuk a tortát: az egyik lapot egy tálra helyezzük, megkenjük töltelékkel, majd ugyanígy folytatjuk a többi tésztával és krémmel is (a tetejére krém kerül).
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20 cm cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 50
össznézettség: 23 338
elküldve: 4
receptkönyvben: 169
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

BeePoo

Mióta szakács: 2014.02.15.
32 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tömény csokitorta, emeletes csokoládétorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mezsofesz
mezsofesz Mon, 2016-02-29 23:00

Szia!

Ha jól értelmezem, akkor a recept egy 20cm-es tortaformához van, ugye?

Fabika
Fabika Fri, 2015-05-29 09:24

Én elkészítettem a saját piskóta receptemmel, de ezt a krémet használtam. Nagyon finom és igazán egyszerű elkészíteni. Aki evett belőle, mindenki dícsérte és elkérték a receptet, mert egyáltalán nem tömény és fullasztó a krém.

joss71
joss71 / joss71 Wed, 2014-12-03 15:49

Valóban,ez bizony nem párizsi krém.A párizsi krém főzött krém,cukor,tejszín, kakaópor és vaj hozzáadásával készül.A Hulala napjaink nagy felfedezése,az viszont erős túlzás lenne,hogy kakaóporral össze keverve "nagyon finom"krémet kapnánk...semmi sem finomabb az eredeti,igazi,állati eredetű habtejszínnél,bár igaz,utóbbinak az eltarthatósága rövidebb,mint ennek a növényi löttynek....

namama
namama Mon, 2014-11-03 10:45

A leírt krém a párizsikrém. Ennél egyszerűbb és nagyon finom, sőt tökéletesen lehet vele díszíteni a tortát: 1 liter Hulala cukrozott tejszínpótló. Természetesen jól lehűtve.
2-3 evőkanál porcukor /ízlés szerint/ és 2-3 evőkanál cukrozatlan, jó minőségű kakaópor.Robotgéppel kezdjük meg a Hulala habosítását és félidőben adagoljuk hozzá az összekevert porcukros kakaóport. Adhatunk hozzá még habfixálót 2 kisebb csomaggal.Nagyon finom krémet kapunk. Már csak be kell tölteni a piskótában és a tetejét is szépen, bőven lehet díszíteni egy habzsák, vagy nylon zacskó segítségével , melynek egyik sarkát kivágjuk. Az így betöltött és díszített tortát 1- 1 1/2 órára tegyük hűtőbe!

kiscsibe21
kiscsibe21 Sun, 2014-11-09 00:22

Kérlek szépen ez még véletlenül sem párizsi krém....ajánlanám figyelmedbe a Goggle-t!

671
vaj 75 g
vanília aroma 1 teáskanál
tojás 8 db
cukor 330 g
cukrozatlan kakaópor 85 g
finomliszt 125 g
étcsokoládé 375 g
habtejszín 180 ml
vaj 155 g