r
Nosalty Logó

Emeletes csokoládékrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Emeletes csokoládékrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortalapokhoz

A krémhez

Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortalapokhoz

A krémhez

Összesen 6703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortalapokhoz

A krémhez

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    409.2 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5290.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1063 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712.2 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    359 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2656 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2119 micro
Összesen 6703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tortalapokhoz

A krémhez

Elkészítés

A tortalapokhoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg.
  2. A vajat és a vaníliát kis lángon megolvasztjuk, majd félretesszük egy kicsit hűlni.
  3. A tojásokat a cukorral jó habosra, krémesre keverjük. Az jól átszitált lisztet és a kakaóport a tojásos masszához adjuk, majd a vajat is lazán hozzákeverjük.
  4. A tésztát kettéosztjuk, és a kibélelt sütőformában külön-külön, kb. 25 perc alatt megsütjük.
  5. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd mindkettőt félbevágjuk.

A krémhez

  1. A krémhez a csokoládét, a tejszínt és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben jól lehűlni. :) Miután jól lehűtöttük, robotgéppel habosra keverjük.
  3. Végül összeállítjuk a tortát: az egyik lapot egy tálra helyezzük, megkenjük töltelékkel, majd ugyanígy folytatjuk a többi tésztával és krémmel is (a tetejére krém kerül).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20 cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 109876
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 31.

Ajánló

Tejszínhabbal tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc szülinapi tortám! Nagyon csokis és tömény! Boldogsághormon túladagolás veszélye fennáll :) A képen látható torta 1 és fél adag, nagyobb 24 cm-es tortaformában sütve.

Hozzávalók

A tortalapokhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek