Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elronthatatlan sajtos pogácsa

Elronthatatlan sajtos pogácsa
Elronthatatlan sajtos pogácsa
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc receptem, ha pogácsa kell, mindig ezt a receptet használom, mindig sikert arat. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosítsuk meg (mikróban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut.
  2. A margarint olvasszuk meg egy picit (mikróban 20 másodperc), keverjük hozzá a liszthez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját.
  3. A végén adjuk hozzá a reszelt sajt egy részét, és jól gyúrjuk össze. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!!!
  4. Pihentessük fél órát hűtőben, majd még egyszer gyúrjuk át. Nyújtsuk ki, és szaggassunk pogácsákat belőle. (Ha nincs kedvünk tésztát nyújtani, kezünkkel formázzunk apró gombócokat belőle, és azt lapogassuk ki.)
  5. A tetejét kenjük meg tojássárgájával, szórjuk rá a sajtot, és sütőben 180 fokon vagy gázsütőben 3-as fokozaton süssük 30 percig. Ízlés szerint, chiamaggal meg lehet szórni a tetejét, aki szeretné.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 846
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Chrissy

Mióta szakács: 2014.10.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogi, hajtogatás nélküli pogácsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1336
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tej 1 dl
friss élesztő 50 g
cukor 2 teáskanál
3 kávéskanál
tojássárgája 2 db
trappista sajt 20 dkg