Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa Rozáliától

Sajtos pogácsa Rozáliától
Sajtos pogácsa Rozáliától
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a nagymamám ősrégi receptjei közül származik. Előre is elnézést kérek, ha néhol homályos a megfogalmazás vagy a mennyiség, de a mama nem adott az ilyenekre, ő tapasztalatból főzött... Rengeteg ilyen elsárgult fecniről legépelt recept van még a tarsolyomban, néhányat még közzé teszek.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ugyanebből a tésztából készülhet sajtos rúd is, a forma mindegy, a lényeg, hogy légiesen könnyű lesz, és nem baj, ha kicsit több a sajt. Minél sajtosabb, annál finomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. A hozzávalókat összegyúrjuk, de csak 20 dkg sajtot és egy tojást használunk fel.
  3. A tésztát egy centi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  4. A másik tojást felverjük, a pogik tetejét megkenjük, és rászórjuk a maradék 10 dkg sajtot.
  5. Forró sütőbe toljuk, és nem túl pirosra sütjük.
  6. Vigyázzunk, mert az utolsó adag már nagyon gyorsan megsül. Ne tegyük vastag lemez tepsibe, mert az alja túl vastag és száraz lesz.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 912
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogi, pogácsa, szalalkális pogácsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyanéna
anyanéna / anyanéna Mon, 2012-03-26 07:46

Bocsánat, mi az a szalagória?
Ugyanaz mint a szalalkáli?
Helyettesíthető sütőporral??
Köszönöm a választ!!
:)

Bocsánat!! Most látom, hogy ugyanaz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-03-26 08:12

Igen, ugyanaz :-)
Lehet h helyettesíthető, de én még sosem mertem kipróbálni, mert ez a recept így tökéletes, ahogy van. Ha mégis maradsz a szalagóriánál, ajánlom, h valami jó márka legyen, a legutóbb valami gagyit használtam hozzá, és meg is látszott az eredményen...
Rose :-)

520
finomliszt 50 dkg
sajt 30 dkg
tojás 2 db
szalalkáli 7.5 g
tejföl 2 dl
margarin 250 g
1 kk