r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa Rozáliától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtos pogácsa Rozáliától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 521 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    339.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    847 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8130.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    2290 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    3367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1662 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 5203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. A hozzávalókat összegyúrjuk, de csak 20 dkg sajtot és egy tojást használunk fel.
  3. A tésztát egy centi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  4. A másik tojást felverjük, a pogik tetejét megkenjük, és rászórjuk a maradék 10 dkg sajtot.
  5. Forró sütőbe toljuk, és nem túl pirosra sütjük.
  6. Vigyázzunk, mert az utolsó adag már nagyon gyorsan megsül. Ne tegyük vastag lemez tepsibe, mert az alja túl vastag és száraz lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17592
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Ajánló

Ugyanebből a tésztából készülhet sajtos rúd is, a forma mindegy, a lényeg, hogy légiesen könnyű lesz, és nem baj, ha kicsit több a sajt. Minél sajtosabb, annál finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a nagymamám ősrégi receptjei közül származik. Előre is elnézést kérek, ha néhol homályos a megfogalmazás vagy a mennyiség, de a mama nem adott az ilyenekre, ő tapasztalatból főzött... Rengeteg ilyen elsárgult fecniről legépelt recept van még a tarsolyomban, néhányat még közzé teszek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek