r
Nosalty Logó

Eliotes

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Eliotes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1113 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4453 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 318 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1113 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2827.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    1502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 4453 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 318 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Öntsük a lisztet egy nagy keverőtálba, sózzuk meg és formáljunk egy kis mélyedest a liszt közepébe, és csorgassuk bele az olívaolajat.
  2. Kezdjük el eldolgozni, és miután kezd morzsolódni, jöhet a narancslé is a masszába.
  3. Gyúrjuk, míg szép rugalmas tésztáva nem válik. Takarjuk le és tegyük hűtőbe 1 órára.
  4. Közben készítsük el a tölteléket. Vágjuk fel apróra a hagymát, ha nem magozott olívabogyónk van, akkor azt értelemszerűen magozzuk ki.
  5. Dinszteljük meg a hagymát és az olívabogyót egy pár perc erejéig. Fűszerezzük borssal és egy kis fahéjjal, ha van otthon mentalevél, az is kerülhet bele egy marékkal.
  6. Tegyük félre a tölteléket egy kis időre, hogy az ízek is összeérjenek.
  7. Egy óra elteltével vegyük elő a tésztánkat, belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki négyzet vagy téglalap formára, a tészta vastagsága érje el a 2 cm-t.
  8. Kenjük fel rá a tölteléket és óvatosan tekerjük fel.
  9. A kapott tekercset szeleteljük fel kb. 2 cm vastagságúra, és sütőpapírral kibélelelt tepsire helyezzük a csigákat.
  10. Előmelegített sütőben süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5351
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 09.

Ajánló

Az eredeti receptbe édeskömény is kerül.

Receptkategóriák

A régi görög parasztember reggelije.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek