Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eliotes

Eliotes
Eliotes
58 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A régi görög parasztember reggelije.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Az eredeti receptbe édeskömény is kerül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük a lisztet egy nagy keverőtálba, sózzuk meg és formáljunk egy kis mélyedest a liszt közepébe, és csorgassuk bele az olívaolajat.
  2. Kezdjük el eldolgozni, és miután kezd morzsolódni, jöhet a narancslé is a masszába.
  3. Gyúrjuk, míg szép rugalmas tésztáva nem válik. Takarjuk le és tegyük hűtőbe 1 órára.
  4. Közben készítsük el a tölteléket. Vágjuk fel apróra a hagymát, ha nem magozott olívabogyónk van, akkor azt értelemszerűen magozzuk ki.
  5. Dinszteljük meg a hagymát és az olívabogyót egy pár perc erejéig. Fűszerezzük borssal és egy kis fahéjjal, ha van otthon mentalevél, az is kerülhet bele egy marékkal.
  6. Tegyük félre a tölteléket egy kis időre, hogy az ízek is összeérjenek.
  7. Egy óra elteltével vegyük elő a tésztánkat, belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki négyzet vagy téglalap formára, a tészta vastagsága érje el a 2 cm-t.
  8. Kenjük fel rá a tölteléket és óvatosan tekerjük fel.
  9. A kapott tekercset szeleteljük fel kb. 2 cm vastagságúra, és sütőpapírral kibélelelt tepsire helyezzük a csigákat.
  10. Előmelegített sütőben süssük meg.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 179
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: 0/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Pátmosz

Mióta szakács: 2011.03.08.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Ciprusi olívás sütemény, olívabogyós csiga, mentás-olívás tekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pátmosz
Pátmosz / Pátmosz Thu, 2012-07-12 11:38

Kedves Laci,ugy latom nem valaszolok megkesve.A so legyen egy csipetnyi,mondjuk egy teaskanal hegye.A narancsle ajanlatos ha 100%os,de mivel mar ugy sincs szezonja,valaszhatsz egy jobb minosegu tetrapakos narancslevet is a szupermarketbol.A toltelekhez adj egy csipet borst,de mivel en nagyon szeretem a fahejat en siman szortam bele egy teaskanalnyit.Dinsztelni addig dinszteld mig a hagyma uveges nem lesz,az olivabogyo valoban az amit a boltokban sos leben lehet kapni.Maga az eliotes sos suti:)Remelem sikerulni fog a sutemeny a valaszaim alapjan.Kellemes hetveget es jo sutes-fozest!Udv:Patricia

gjudit8
gjudit8 Tue, 2012-07-10 15:59

Kedves Pátmosz!
Nagyon ötletes ízkombináció, de a story jobban hangzana, ha
A régi görög parasztember reggelijéről szólna... ;-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-07-10 00:00

Köszönöm.:-))
Guszta, és finom látványra, nem bonyolult elkészíteni, még ebben a nagy melegben sem.
Éva-Anyóca

lacabazz
lacabazz Mon, 2012-07-09 23:25

Hello!
Hetvegen szeretnem megcsinalni.
Amator kerdeseim a kovetkezok:
teszta: a so az pontosan mennyi? a narancsle 100%os?
toltelek: fahej, bors mennyi? :D konkretan mennyi ideig kell dinsztelni? az olviabogyo olyan amit a boltokban lehet kapni ami sos leben van?
Es akkor ez most valami edes vagy sos dolog lesz?
Udv: Laci

1113
finomliszt 50 dkg
olívaolaj 250 ml
narancslé 250 ml
0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 200 g
vöröshagyma 200 g
fahéj 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
menta 0 ízlés szerint