Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egytál savanyú káposztából

Egytál savanyú káposztából
Egytál savanyú káposztából
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rém egyszerű, de nagyon ízletes és egészséges egytálétel. Főleg a téli, vitaminszegény időkben készítem nagy gyakorisággal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebédre, vacsorára. Virsli helyett füstölt húst vagy maradék sültet is használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, azt is megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és annyi vizet, ami éppen ellepi, a leveskockákat, a babérlevelet.
  3. Megfőzzük a káposztát, a liszttel kevert tejföllel behabarjuk és a virslit beletéve még egyet forralunk rajta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 424
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

virslis savanyú káposzta, savanyú káposzta virslivel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Fri, 2013-03-15 19:07

Elkészítettem én is,de a leveskockát elhagytam,mert nem szimpatizálok az ilyesmivel,így is finom lett!

Böbe0402
Böbe0402 Sat, 2012-11-10 01:48

Én jól kamatoztattam a hozzászólásokat is. Az alapreceptet vettem, bele egy kis rizst (nagyon feldobta), a virslit én sem hagytam egészben, de nem karikáztam, hanem nagyobb darabokra vágtam (kb. 3-4 db-ra), dobtam bele még egy kis tárkonyt (csak egy csipetnyit) és pár gerezd fokhagymát áttörve. A babérlevél elengedhetetlen, azt megállapítottam. Ja, és a virsli füstölt volt. Egyszerűen imádtam, ráadásul ha kevés idő van a konyhában pepecselni, akkor igen praktikus, mert nem igényel hosszadalmas előkészületeket.
Köszi a receptet és a hozzászólásokat!

kanszakács
cherry / kanszakács Mon, 2012-05-14 13:08

én annyit változtattam a recepten,hogy a virslit felkarikáztam,így tobbet mutat!finom lett,koszi a receptet!

PEGS
PEGS Tue, 2012-02-14 20:08

A rizs mellé még tettem kis sonkanyesedéket,huhh ,tele vagyok :)

rosemarz
rosemarz Mon, 2010-11-15 22:31

 Kedves Ildikó, egy jó marék rizzsel még fel lehet turbózni. Tisztelettel, Mary

senilla
senilla Mon, 2010-04-19 13:57

Finom és egyszerűen elkészíthető egytálétel akár hétköznapra is!

815
savanyú káposzta 1 kg
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 1 dl
kenyérszalonna 10 dkg
leveskocka 2 db
babérlevél 4 db
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
virsli 40 dkg