r
Nosalty Logó

Egyszerű whiskys csokoládéfudge

Nosalty
Egyszerű whiskys csokoládéfudge
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

262
Kalória
1.9g
Fehérje
28.6g
Szénhidrát
15g
Zsír
10.7g
Víz
29.2g
Koleszterin
512.5mg
Élelmi rost
27.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1930.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    343.5 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    129 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 447 kcal

Elkészítés

  1. A vajat egy kis edényben megolvasztjuk. Hozzáöntjük a nádcukrot, és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad - ez nagyjából 5 percet vesz igénybe.
  2. Mérsékeljük a lángot. A karamellt meghintjük egy csipet sóval, majd hozzáöntjük a szobahőmérsékletű habtejszínt, a whiskyt, valamint a vaníliaaromát. Folyamatosan kavargatva újabb 5 percet főzzük, vagy addig, amíg elégedettek nem vagyunk a karamellszósz állagával.
  3. A karamellhez adjuk a tejcsokoládét, illetve a fehér csokoládé felét, és addig kevergetjük kis lángon, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
  4. Egy 20x20cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a folyékony fudge-t. A maradék fehér csokoládét megolvasztjuk, és a tetejére kanalazzuk három csíkban. Egy hurkapálca vagy fogpiszkáló segítségével márványmintát rajzolunk bele.
  5. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Amikor már teljesen megszilárdult, forró vízbe mártott késsel feldaraboljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Tepsi mérete: 20x20

Egyszerűen ellenállhatatlan édesség, amit alig húsz perc alatt összedobhatunk, csak aztán győzzük kivárni, amíg megszilárdul. Karácsonyra vagy születésnapra egyaránt tökéletes gasztroajándék lehet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek