r
Nosalty Logó

Egyszerű rozsos kenyér

NS
Egyszerű rozsos kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

470
Kalória
14g
Fehérje
97.6g
Szénhidrát
2.1g
Zsír
56.8g
Víz
-
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1543.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6175.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    4725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    390.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. Ha kenyérsütőben készítjük: először elmorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a porcukrot, majd ráöntjük a langyos tejet.
  2. Amíg az élesztő "felfut", összekeverjük a többi hozzávalót: a kétféle lisztet, a sót, az őrölt köményt.
  3. Majd ezt is az élesztős tejhez adjuk.
  4. Elkezdjük dagasztani.
  5. A langyos vizet folyamatosan adagoljuk hozzá, amíg el nem érjük a kívánt állagot. (Akkor jó, ha tészta nem ragad az edény falához, de az ujjunkat könnyen bele tudjuk nyomni).
  6. Ha nem kenyérsütőbe készítjük, a sorrend a következő: liszt-porcukor-só-kömény, a tejben felfuttatott élesztő-víz.
  7. Ha összeállt a tésztánk, kizsírozott, lisztezett gyümölcskenyér formába nyomkodjuk finoman, majd a 40 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig pihentetjük, ezután 180 fokon további kb. 35 percig sütjük, amíg piroskás lesz a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31x12x7

Sokkal jobb, mint a bolti és egyszerű elkészíteni. Ajánlom mindenkinek, aki szereti tudni, hogy mi kerül az asztalára :).

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek