r
Nosalty Logó

Egyben sült fasírt hidegen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
koszider
Egyben sült fasírt hidegen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 305 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2431 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 305 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4825 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2641 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    1284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 2431 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát lereszeljük, vagy nagyon finomra felvágjuk, a fokhagymát finomra törjük.
  2. A húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a hagymát, a fokhagymát nagyon alaposan összekeverjük.
  3. A masszát borssal, ízlés szerint majorannával ízesítjük. Sózzuk meg kb. 2 teáskanál sóval, de kóstoljuk is meg a nyers masszát, sósnak kell érezni.
  4. Végül kézzel is gyúrjuk át a masszát, hogy teljesen egynemű legyen.
  5. Egy kb. 38 cm hosszú tepsit béleljünkki sütőpapírral, így könnyebblesz elmosogatni.
  6. A húsmasszát előbb a kezünk között formázzuk hosszúkás, dundi hurkává, majd a tepsire téve addig lapogassuk, mígszinte hasáb alakúnem lesz.
  7. A húskocka tetejét kenjünk bekb. 1 ek zsírral.
  8. Öntsünk alá 1,5 dl vizet, és lefedés nélkül dugjuk a sütőbe.
  9. Közepes lánggal süssük addig, míg a teteje pirult, aranybarna nem lesz.
  10. Ellenőrizzük, hogy átsült-e. Szúrjunk tűt a hús legmagasabb pontjába: ha a lyukon nem csordul ki lé vagy víztiszta folyadék jön ki - megsült. Ha a kicsorduló lé zavaros, rózsaszín, süssük még 10 percig.
  11. Tálra téve hűtsük ki teljesen, és csak ezután szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 371
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 86811
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 16.

Ajánló

Természetesen melegen is jó, sőt, ugyanebből a masszából kitűnő gombócokat is lehet sütni, aprót is. Hidegtálra ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyben sült fasírt hidegen
koszider 91 recept

Az így elkészített fasírt nagyszerű hidegtálra, ugyanis belseje homogén, nem törik, nem morzsálódik, és hajszálvékony szeletekre lehet vágni. Gusztusosabb és jobban adagolható, ha a masszát igyekszünk szögletesre formázni. Ebből a mennyiségből kb. 25-30 szelet jön ki. Ja, és még finom is!

Hozzászólások (16)

Éva-Anyóca

Csodás a fasírtod!:-))Mentve. Elkeseredtem:szerintem mások is, akiket úgy érint a dolog, hogy mit mennyiért vesznek. Köszi szépen, hogy volt egy kedves hozzászólásod, tészta használat ügyében, és az jól esett.:-)) Hát hallod, most már se liszt, se kristálycukor, se tésztafélék,(már ami jó vagy jobb min?ség?!), se burgonya, a zöldségfélék is, szóval minden iszonyat áron van!!:-(( Nálunk: a burgonya 25 kg 4785Ft, 2kg liszt 255 Ft-de akciósan,amúgy 299 Ft.-kristálycukor 1 kg 299 Ft, akciósan 269 Ft,de már nincs!, a Gyermelyi tészták 355 Ft, 385 Ft, Panzani tészták is hasonló 385 Ft körüli áron, a Barilla tészták, hát,...pld. a makaróni-azaz bucatini 405 Ft,...szóval, ha normálisat akar enni az ember, akkor az ennyibe kerül!!!Van tészta 119 Ft, 139 Ft, csak az mire megf?, egy egybedagadt ganca lesz, és még a kutyánk se ette meg:-(( Nem tudom, mib?l és mit fogunk f?zni, mert most nagyon nehéz lesz, és ez még csak a kezdet, lesz ett?l több is, mondták a boltosok, azért tüntek el ezek a már most is drága termékek, .....alig tudtunk pár kilót venni,.... Hát ez van.Remélem, azért tudunk laktató és finom ételeket f?zni:-))) Szép estét:Éva-Anyóca

koszider

Drága Éva, semmi biztatót nem tudok mondani. Tegnap jártam Túrkeve környékén - amerre a szem ellát, mindenütt áll a belvíz. Na, ott az idén nem lesz se búza, se kukorica, csak békaporonty meg szúnyog. Fogalmam sincs, mit fogunk enni - mondjuk - szeptemberben. És ha a természet nem lenne elég, most derült ki, hogy a közalkalmazotti kompenzációval egyetemben 9.300 Ft-tal lett kevesebb a nettó fizetésem. De én még örüljek, mert van munkahelyem... Nehéz ebben a helyzetben optimistának lenni. A család az egyetlen, ami most er?t tud adni az embernek, és ebbe beletartozik (beletartozna) egy jó kis közös, családi ebéd is. Na, most épp ezt a legnehezebb összehozni. De látom a receptjeiden, hogy Te végtelenül ügyes és talpraesett n? vagy, az, akire azt mondják, hogy a semmib?l is lakomát varázsol. ?rizd meg ezt a jó tulajdonságodat! Egy apró "reménysugár" tészta ügyben: ha van a környékeden Lidl, ott lehet kapni egyfajra olasz tésztát, ami kifejezetten jó és olcsó is. Fel a fejjel, mi már sok mindent kibírtunk, ezt is átvészeljük (kb. hasonló korúak vagyunk). Szeretettel üdvözöl: Jutka

Éva-Anyóca

Kedves Koszider! Igen!!!!Van LIDL!!:-)))Február 3-án nyílt és csodás tésztákat vettem, persze mindenb?l keveset, mert ugye olcsó, és ki tudja, de KELLEMESEN CSALÓDTAM,FINOMAK!!!:-)))) Úgyhogy megyünk vissza, a spagetti csodás, fodroskocka is,...stb.,.....mind,mind és az ára is jó:-))) A többi dologgal vigyázni kell,csak akciósat kell nézni, mert a többi jobb áron van a Tescoban. pld. papírzsepi, wc papír, stb.,.ja igen, mosópor is,...persze, aki teljesen olcsót akar, az bárhol kaphat olyat. Szóval belvíz,belvíz hátán,:-(((((Akkor tényleg nem tudom, mit fogunk enni, és azt is mennyiért?!:-((( A fizetésedet jól lehúzták!:-(( Én tavaly 9 év után vesztettem el a leszázalékolásomat, aztán munkanélküli, most járt le vasárnap, és semmiféle támogatást nem kapok, csak alanyi jogon a TB-t.:-(((Ez jó, de egy fillér támogatást se,semennyit:-(((( Egy fizu és a családi pótl.,meg ugye,........= 0!!!! Négy f?re?! Kedves vagy, hogy úgy gondolod, a kevésb?l is jót varázsolok, igyekszem nagyon, és ezek szerint ezután még jobban kell majd.Hát muszáj lesz:-)))) Kedves Jutka, köszi a biztató szavakat, hasonlókat küldök tiszta szívvel vissza!:-))Kitartás! Tényleg jó, hogy legalább van munkahelyed, tudom, ez a pénzvesztés után nem nagy biztatás, de hidd el, én már négy órába is mennék, de nincs hova:-(((( Várjuk a tavaszt, tudom, nem holnap jön, de a napsütés, valahogy sokkal jobb gondolatokat és ötleteket ad, hátha bekövetkezik most is,nem??:-)) Munka ügyben, f?zés ügyben, az élet dolgai elintézésével kapcsolatban:-))) Szép napot Neked! Éva-Anyóca

mislenbaba

Sziasztok! Spórolásról jut eszembe, hogy nutella helyett én mis nuss nev? mogyorókrémet 1kg-os, 834 forintért vettem, amiben 13% a mogyoró. A nutellában is kb. ennyi van. Lehet kis üveggel is venni, tescoból. Csak egy ötlet.

koszider

Kedves Mislenbaba! Jó ötlet a spórolásra! Én ugyan nem élek mogyorókrémmel (gyerekkoromban ilyesmi nem volt, feln?ttként meg valahogy már nem szoktam rá), de biztosan sokaknak adtál jó tippet. Üdvözöl: Koszider

koszider

Kedves Éva! Tudtam én, hogy te egy született optimista vagy! Akit ennyi baj ér és még mindig bízik a tavaszban, az nem lehet elveszett ember!! Lidl (és olcsóság): a sajtok között van egy német, darabolt-csomagolt ementáli, 40 dkg és 700-800 Ft körül van - az szuper! Állítom, hogy bármilyen drága sajtot lenyom az íze, nagyszer?en reszelhet?, szépen pirul. Próbáld ki, nem fogod megbánni! Nagyon jók a halkonzerveik (megnéztem, a Petri márkanev?), a mosogatószer és a fert?tlenít? szer (mint a Domestos), én ezeket rendszeresen vásárolom. (És nem vagyok a Lidl ügynöke, csak segíteni szeretnék.) (Meg a macskaalmot veszem ott mindig, mert nem olcsó ugyan, de a macskáim ezt "szeretik" a legjobban és nem büdös.) Kívánok Neked és családodnak jó egészséget! Üdvözöl: Jutka

Éva-Anyóca

Kedves mislenbaba! Az ötlet jó, általában azt használom, de most a játékra, AzEszter játékára, igazi Nutella került a kosárba, amúgy, nem igazán tudom, legalábbis én, de akkor mások se igazán, ezt kigazdálkodni, de muszáj, mert édesség is szükséges, a gyerekeim és a férjem fenntartásához:-))))Köszi szépen, szép napot! Éva-Anyóca

mislenbaba

Azért írtam, hogy csak egy ötlet. Ez is édesség, csak olcsóbb. :-) Üdv. Icu

Éva-Anyóca

Kedves Koszider! Köszi szépen a jó tippeket a Lidl-ben való vásárláshoz, a tésztán kívül, mert amint szétnéztünk, az hirtelen arcul vágott, hogy hát ott is annyi, mint a Tescoban, s?t,tán rosszabb,....aztán annyian jöttek, hogy nem tudtunk teljesen végig sorolni minden részlegen, mert a párom besokallt, és akkor muszáj kijönni a boltból.:-)))) Akciós volt a Boci tubusos sajt, az jó áron volt 199 Ft ,jó volt a kígyóubi is, szeletelt szalámi,margarin, vaj, ,...de ahogy elkezdtünk szétnézni, meglep?dés volt, szinte ugyanannyi, ha nem több,..szóval, tényleg szét kell nézni. Legközelebb ha megyünk, én megyek csak be,.:-))) Megnézem a mosogatószert:-)) Született optimista:-))) Aranyos vagy, én inkább csak nagyon-nagyon szeretnék az lenni!Nagyon!:-))) Igen lehangol, hogy legalább öt év keresgélés óta, nem kapok melót, négy órában sem,mert ugye a betegségek, meg még két gyerek, hát köszönjük, ne jöjjön már dolgozni,....:-((( Múlt héten a harmadik nagyon komolyan elvállalható meló ment el az orrom el?tt, de szó szerint! Tudtam az állásról, megbeszéltük azzal akivel kellett, megyek, mennyiért, hogy s mint, még figyelembe is vettek volna, hogy mit tudok dolgozni a betegségcsomagom mellett:-)), jó lett volna a pénz, minden ok.,aztán másnap bemenni aláírni, amikor is közlik, bocsi, de egy vki, aki fentebb van, az hozta ide az ismer?sét!!!Ne haragudjak már,..:-(((Belül igenis haragudtam, mert leégtem, ahogy ott ültem, és nem jó érzés volt, mert anno azon a munkahelyen dolgoztam, és mindenki lesett, mit keresek ott,....nincs telefon, hogy bocs, ne gyere , már nem kellesz?! A nevetséges az, hogy az ilyen emberek után, mint én,kapott volna a munkahely támogatást, az államtól, nem is keveset!De ?k tudják:-))) Aztán kisírtam magam itthon,és el?re nézek, mert még élni óhajtok, és van két gyerek, akiket fel kell nevelni:-))))Muszáj mosolyogni, még akkor is, ha sokszor, vagy a napi dolgok miatt, vagy mert betegség, másnaponta a bányászbékát nézem alulról, sokszor azért a 4. nap ér el ez a rossz érzés.Akkor már nyert ügyem van:-))) Tavaszban, na igen, abban ?rületesen bízom, alig várom, hogy itt legyen, a melegít? napsütéseivel, virágaival, rügyez? fáival,mert tudom, hogy nincs veszve minden:-)))))) A jó ötleteket továbbra is megköszönve várom.:-)) Szép napot! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves mislenbaba!Köszi a spórolásos tanácsodat,nagyon jó, én is használom, amit tippül adtál, mert az még kifizethet?:-)) A baj, hogy egyre félelmetesebben mennek fel az árak, minden téren, és csak akkor veszi észre az ember, hogy többe kerül, amikor már tenné a kosarába:-(((( Nagyon meggondolandó , mikor, mit és mennyit vesz az ember.Kész számológép a fejem bevásárláskor, vagy csak egy sima vásárláskor is.-(((( Köszi szépen, és igen, ha tudsz valami jó ötletet, akkor azt szívesen veszem, hisz pénzb?l élünk, élnénk, nem igaz?:-)) Szép napot!Éva-Anyóca

szépróza

sajnos mostanában minket is elért a sz?kösség, és egyre inkább az olcsó termékeket kell el?nyben részesítenünk. ami azért is gáz, mert ugye azok nem a magyar gazdaságba fordulnak vissza (a jó magyar termékek drágák, ami meg olcsó a nagyobb áruházakban, azok meg a termel?k kihasználásával kerültek a polcra). sajnos, már egyre kevésbé tudom figyelembe venni, hogy magyar terméket vegyek, pedig nagyon szeretném... ez ördögi kör, vagyis: egyre rosszabb lesz :-( (bocsi, de én született pesszimista vagyok - remélem, nem lesz igazam)

koszider

Kedves Róza! Én is hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy a pohár félig üres... Attól tartok, mostanába senkire se jár jó világ, a magyar termel?kre se. Ez különösen akkor elképeszt?, ha belegondolunk, ez az ország évszázadokig volt Európa éléskamrája, a hajdúk terelték a marhát Bécsbe, hozzánk jártak búzáért, a bolgárkertészet nem attól bolgár, mert Bulgáriában van, hanem mert ITT termeltek mindenfélét a balkániak (és nem otthon), és még sorolhatnám. Ma már annak is örülünk, ha nem vágják ki a maradék almafákat... Mintha elfelejtettük volna, amit pedig már Széchenyi is tudott (Hitel, Világ, Stádium): véd?vámok, véd?-adók kellenek, nemcsak annyi, hogy rábeszélik a magyarokat, vegyenek magyar terméket - ez édeskevés. Koszider

Kircsiandi

Ha már a spórolásnál tartunk!A MISS NUSS nev? mogyorókrémet én is szoktam vásárolni,a kislányom nagyon szereti!Emellett imádja a gabonapelyhet is,minden nap ezt eszi reggelire.Az Auchan áruházban lehet kapni bel?le csokisat és fahéjasat is.Nálunk az utóbbi a kedvenc.A 250 grammos 145 forintba kerül és nagyon finom!Remélem,tudtam jó ötletet adni.

koszider

Kedves Andi! Szerintem minden jó ötletnek örülünk, különösen a kisgyermekesek, mert ezekben a háztartásokban Dárius kincse se lenne elegend?. Üdvözöl: Koszider

Marika nagyi

A Lidl-ben a félbarna kenyér ugyan annyi, néha olcsóbb mint a Tescóban, de az az el?nye, hogy olyan szép mintha fehér kenyér lenne, és jó íze van. A réteslap is nagyon jó én mindig ott veszem, mert itt olcsóbb és nem törik úgy , mint a tescós. A tésztáknak is sokkal kedvez?bb az ára. Ez olyan dolog, hogy ki kell fogni mi, mikor olcsóbb. Én már nyugdíjas vagyok és a nyugdíjam nagyon alacsony, ezért mindig úgy vásárlunk, hogy figyeljük az akciókat. Sajnos a mai világban ez nagyon sok embert érint. Mi már anyagilag a szakadék szélén állunk, de valahogy még mindig kiügyeskedtem a havi élelemezést A Tescóban havonta egy nagy bevásárlás amikor hétvégi akció van, utána a Lildli, és a Pennit se hagyom ki. Mi falun lakunk és a zöldségeket megtermeljük magunk. Nagyon sokat jelent. Már szívesebben nem csinálnánk, de muszáj pótolni a nyugdíjat. A férjemnek már két infarktusa volt, nekem meg agyinfarktusom, úgy hogy csak valahogy meg kapargatjuk a zöldségeket a kertben és utána nem gy?zünk pihenni. Elég a panaszból. mindenkinek van elég. Fel a fejjel a magyar soha nem veszti el a reményt, és mindig kimászik a bajból.

koszider

Kedves Marika! Összeszorul a szívem, ha azt hallom - olvasom - látom, hogy valaki, egy ledolgozott élet után egyensúlyoz a nyomor szélén. Egy társadalom két elv alapján ismerszik meg: hogy hogyan bánnak az id?sekkel és az állatokkal. Nekünk még sok tanulnivalónk van. Szeretettel üdvözöl: Koszider

Törölt felhasználó

Nagyon guszta a fasírtom. Az enyém épp a süt?ben sül, de kissé nehezen tudtam vele bánni. Nem tudtam kézzel hengert formálni bel?le, mert nagyon ragadt. A tepsiben azért valahogy csak megformázgattam, de most meg az a problémám, hogy szerintem a külseje kezd túlzottan pirulni/barnulni, a belseje meg még elég nyers. A megadott adagokat használtam mindenb?l, akkora tepsibe tettem, amekkorát ajánlasz, de nem is lett ilyen "kecses" vékony hasáb, hanem egy hízott cipóhoz hasonlít a majdnem-végeredmény... Azért nem keseredek el, mert az íz a legfontosabb, azzal pedig remélem, hogy nem lesz baj.

koszider

Kedves Lelkeske! Nem tudom, mit?l ragadhatott annyira, hogy formázhatatlan lett. Legközelebb esetleg próbáld meg úgy, hogy el?tte bevizezed (esetleg, ha nem irtózol t?le, beolajozod) a kezed. Ha nagyon pirul, feltétlenül vedd kisebbre a lángot és teríts rá egy alufólia-lapot (nem kell beburkolni, csak ráteríteni a tetejére.) De pirulnia kell, baj csak akkor van, ha égett-fekete a teteje. A hízott cipó nem baj! Koszider

Törölt felhasználó

Kedves Koszider! Köszönöm a választ. Azért nem égett ám meg végül, csak megijedtem, mert úgy elkezdtett pirulni. Pont átsült mire szép barna lett a külseje. Arra is gondoltam, hogy talán a 4 tojás volt sok, vagy az én 4 tojásom nagyobb volt, mint a Te 4 tojásod... Nem tudom. Legközelebb megpróbálom az olajos kezes verziót, nem undorodom az ilyesmit?l. :) Az íze viszont nagyon fincsi volt. A finnyás 4 éves lányom is burkolta, hátmég a kicsit sem finnyás 2 éves fiam! Köszönöm a receptet, szép napot! Edina

koszider

Kedves Edina! Igen, én is gondoltam a tojásra! Közben gondolkodtam még ezen a ragacs-ügyön, és az is eszembe jutott, hogy a zsemlemorzsa csak lassan szívja meg magát. Vagyis azt is meg lehet próbálni, hogy a hozzávalókat összekevered fakanállal (villával), 10 percet hagyod állni és akkor gyúrod át kézzel. Máskülönben ennek a kigyúrásnak semmi más értelme és jelent?sége nincs, csak annyi, hogy egynem?bb lesz a fasírt állaga és így könnyebb szeletelni - f?ként hidegen. De az ízén nem ront az se, ha nincs agyonkeverve. Örülök, hogy ízlett a gyerekeknek - hisz miattuk f?zünk! Üdvözöl: Koszider

Törölt felhasználó

Vastag alufoliat megolajazom,ebbe becsomagolom es kerekre formalom(igy nagyon konnyu),fel oraig igy sutom,akkor kibontom es ujabb felorat az olajjal locsolgatva keszre sutom.Igy biztos atsul es szep kalacsformaja is lesz.

Törölt felhasználó

Elnézést, a képen látható fasírtot akartam dícsérni, nem az enyémet. :) Azért bízom benne, hogy az is jó lesz!

Törölt felhasználó

Szia. Ez gyorsan elkészíthet? és ízletes volt számomra.Köszi.

koszider

Nagy örömmel! Üdv: Koszider

cct

Még nem mertem egyben ilyen nagy fasirtot megsütni, de ma kipróbáltam a receptedet és isteni lett! Szépen egyben maradt, jól vágható, finom is, pont ilyet szerettem volna! :)

koszider

Kedves CCT! Boldog vagyok, hogy épp az én receptem alapján próbáltad ki a nagy fasírtot - annak meg még inkább, hogy be is vált ez a recept. Azt hiszem, a kézzel gyúrástól + a zsemlemorzsától lesz ilyen szép, homogén. Én a húsgombócot is már csak így csinálom (mivel zsemlemorzsa mindig van, zsömle viszont nem mindig). Könnyen lehet felezni is az adagot, ha 1 kg hús sok lenne. Üdvözöl: Koszider

Andi1966

Kedves Koszider. :) A receptedet már többször elkészítettem és nagyon jól sikerült mindig. A mai adag is már süt?ben van. Az egész család nagyon szereti és rájárnak amíg el nem fogy. :) Láttam, hogy volt akinek gondot okozott, hogy nem tudja formázni. Ezt én úgy oldottam meg, hogy nem tepsiben sütöm. Vannak hasonló formák mint az ?zgerinc, csak sima az oldala, abból vettem kett?t. Kibélelem mindkett?t süt?papírral és abban sütöm meg. Így szép formát kap, könny? vele bánni.Nagyon szépen köszönöm ezt a jó kis receptet. :)

koszider

Kedves Andi, örülök, hogy ízlik a fasírt! A formában sütés tökéletes megoldás, én is szoktam alkalmazni, mert könnyebb f?tt tojással megtölteni a masszát, ha van "kerete" és nem terül szerteszét. Üdvözöl: Koszider

Control

Kedves Koszider! A fasírtodat már másodszor sütöttem meg és nagyon finom, köszönjük ezt a nagyszer? receptet. Valaki írta hogy ragadt, ami nálam is úgy volt ( nagyobb tojás, vizesebb hús, stb), ezért érdemes a gyúrásnál annyi morzsát rakni pluszban, hogy jól formázható legyen, akkor szép formája lesz tepsiben sütésnél is. Nagyon jó pihenést kívánunk, sok szeretettel ezekben az ünnepi napokban is! Igyekszem az összes csoda finom receptedet mihamarabb kipróbálni, de még mindig le vagyok maradva :)

koszider

Kedves Control! Nagyon örülök, hogy ízlett a fasírt! Szerencsére nem nagyon tudok pihenni, mert vendégeim vannak és f?zhetek nekik - de ez öröm és nem teher. (Birkacomb - nyamm.) Kellemes ünnepet! Koszider

Kis Eprecske

Kedves Koszider! Mennyire becsülöd a sót, amit tennél a fasírtba? Tudom, hogy ízlés szerint, de kezd? lévén nagy segítség lenne egy iránymutatás:). Köszönöm el?re is, Eprecske

koszider

Kedves Eprecske, tudom, mert kezd?knek a legnehezebb probléma a "mennyi sót" és a "mennyi rántást" kérdése. Na, tudományos kutatásba kezdtem. A Hidegkonyhai szakácsm?vészet cím? könyv a 2 tojásos, 600 gramm húst és 1 zsömlét tartalmazó fasírthoz 20 gramm sót ír, az 1 kg húst tartalmazó tatár beefsteakhez pedig 30 grammot. Sajnos, én nem tudom kimérni ezeket az adagokat, mert a mérlegem ennyire nem pontos. Ezért mást is kipróbáltam, úgy számolom, hogy a húshoz 2 nagy csipet só kell, a tojásokhoz pedig még 2 nagy csipet. Megnéztem, hogy mennyi az 1 nagy csipet, és az jött ki, hogy 1 csapott (!) kávés kanál - azaz a legkisebb kanálméret az én nagy csipetem. Ezt úgy tudod el?állítani, hogy belekanalazol a sóba a kanállal és ujjal addig nyomkodod a só felületét, míg csak annyi marad, hogy a épp a peremig érjen. Na, ebb?l tennék kett?t a húshoz és még kett?t a tojásba. A tojást jól elkeverem a sóval és így dolgozom bele a húsmasszába. Most meg is kell kóstolni: a húsos ujjadat megnyalod - nem kell nyers húsdarabot rágni, elég, ha a hústól leveses ujjadat nyalod meg. Ekkor is érezni kell a sót, akkor lesz jó. A 4 csapott kávés kiskanál sóval nem tévedhetsz. Remélem, tudtam segíteni! Koszider

Kis Eprecske

Nagyon köszönöm a válaszodat és a segítséget! :) Eprecske

koszider

Ááá, most látom, hogy a receptben 2 teáskanál sót írtam, amit akkor jegyeztem fel, amikor csináltam a fasírtot, vagyis biztosan pontos adag. De az el?bbi méricskélés során is ez jött ki, mivel 2 csapott kávés kanál = 1 csapott teáskanállal. Vagyis tuti: emlékezetb?l és annak idején, a sütés során is ez a mennyiség vált be.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.