r
Nosalty Logó

Egyben sült fasírt hidegen

koszider
Egyben sült fasírt hidegen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

305
Kalória
29.2g
Fehérje
5g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
114.1g
Víz
170.6g
Koleszterin
413.2mg
Élelmi rost
840.4mg
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2431 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 305 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4825 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2641 mg
  • Nátrium
    1302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    912.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    1284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 2431 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát lereszeljük, vagy nagyon finomra felvágjuk, a fokhagymát finomra törjük.
  2. A húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a hagymát, a fokhagymát nagyon alaposan összekeverjük.
  3. A masszát borssal, ízlés szerint majorannával ízesítjük. Sózzuk meg kb. 2 teáskanál sóval, de kóstoljuk is meg a nyers masszát, sósnak kell érezni.
  4. Végül kézzel is gyúrjuk át a masszát, hogy teljesen egynemű legyen.
  5. Egy kb. 38 cm hosszú tepsit béleljünkki sütőpapírral, így könnyebblesz elmosogatni.
  6. A húsmasszát előbb a kezünk között formázzuk hosszúkás, dundi hurkává, majd a tepsire téve addig lapogassuk, mígszinte hasáb alakúnem lesz.
  7. A húskocka tetejét kenjünk bekb. 1 ek zsírral.
  8. Öntsünk alá 1,5 dl vizet, és lefedés nélkül dugjuk a sütőbe.
  9. Közepes lánggal süssük addig, míg a teteje pirult, aranybarna nem lesz.
  10. Ellenőrizzük, hogy átsült-e. Szúrjunk tűt a hús legmagasabb pontjába: ha a lyukon nem csordul ki lé vagy víztiszta folyadék jön ki - megsült. Ha a kicsorduló lé zavaros, rózsaszín, süssük még 10 percig.
  11. Tálra téve hűtsük ki teljesen, és csak ezután szeleteljük fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az így elkészített fasírt nagyszerű hidegtálra, ugyanis belseje homogén, nem törik, nem morzsálódik, és hajszálvékony szeletekre lehet vágni. Gusztusosabb és jobban adagolható, ha a masszát igyekszünk szögletesre formázni. Ebből a mennyiségből kb. 25-30 szelet jön ki. Ja, és még finom is!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek