Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült fasírt hidegen

Egyben sült fasírt hidegen
Egyben sült fasírt hidegen
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az így elkészített fasírt nagyszerű hidegtálra, ugyanis belseje homogén, nem törik, nem morzsálódik, és hajszálvékony szeletekre lehet vágni. Gusztusosabb és jobban adagolható, ha a masszát igyekszünk szögletesre formázni. Ebből a mennyiségből kb. 25-30 szelet jön ki.
Ja, és még finom is!


hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Természetesen melegen is jó, sőt, ugyanebből a masszából kitűnő gombócokat is lehet sütni, aprót is.
Hidegtálra ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát lereszeljük, vagy nagyon finomra felvágjuk, a fokhagymát finomra törjük.
  2. A húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a hagymát, a fokhagymát nagyon alaposan összekeverjük. 
  3. A masszát borssal, ízlés szerint majorannával ízesítjük. Sózzuk meg kb. 2 teáskanál sóval, de kóstoljuk is meg a nyers masszát, sósnak kell érezni.
  4. Végül kézzel is gyúrjuk át a masszát, hogy teljesen egynemű legyen.
  5. Egy kb. 38 cm hosszú tepsit béleljünk ki sütőpapírral, így könnyebb lesz elmosogatni.
  6. A húsmasszát előbb a kezünk között formázzuk hosszúkás, dundi hurkává, majd a tepsire téve addig lapogassuk, míg szinte hasáb alakú nem lesz.
  7. A húskocka tetejét kenjünk be kb. 1 ek zsírral.
  8. Öntsünk alá 1,5 dl vizet, és lefedés nélkül dugjuk a sütőbe.
  9. Közepes lánggal süssük addig, míg a teteje pirult, aranybarna nem lesz.
  10. Ellenőrizzük, hogy átsült-e. Szúrjunk tűt a hús legmagasabb pontjába: ha a lyukon nem csordul ki lé vagy víztiszta folyadék jön ki - megsült. Ha a kicsorduló lé zavaros, rózsaszín, süssük még 10 percig.
  11. Tálra téve hűtsük ki teljesen, és csak ezután szeleteljük fel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 56 576
elküldve: 14
receptkönyvben: 712
elkészítve: 37/55
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vagdalt egyben sütve, malacka fasírt

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szomno
szomno Mon, 2016-05-23 13:16

Szia. A fasírt alá öntöd a vizet közvetlenül ? Ha formában csinálom akkor is ?

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2016-05-23 16:17

Igen, közvetlenül a cipó alá - pontosabban mellé - öntöm a vizet a tepsibe. Ha formában sütöd, erre nincs szükség (meg hely se). Egyébként mindössze azért kell alá egy kis víz, hogy ne nagyon égjen rá a tepsire az a zsírmennyiség, ami a húsból óhatatlanul is kisül - nincs más szerepe, esetleg a minimális kis gőz miatt kevésbé szárad ki kérgesre a fasírt. (Leginkább hagyomány, anyám is így sütötte, mert sütőpapírral végképp nem ég le semmi.)
Ha formában sütöd, azt tanácsolom, hogy kend ki zsírral a formát és szórd meg egy kis zsemlemorzsával, hogy könnyebb legyen kiborítani a kész fasírtot.
Üdvözöl: Koszider

Kis Eprecske
Kis Eprecske Tue, 2016-04-26 15:08

Kedves Koszider!
Mennyire becsülöd a sót, amit tennél a fasírtba? Tudom, hogy ízlés szerint, de kezdő lévén nagy segítség lenne egy iránymutatás:).
Köszönöm előre is,
Eprecske

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2016-04-26 19:43

Ááá, most látom, hogy a receptben 2 teáskanál sót írtam, amit akkor jegyeztem fel, amikor csináltam a fasírtot, vagyis biztosan pontos adag. De az előbbi méricskélés során is ez jött ki, mivel 2 csapott kávés kanál = 1 csapott teáskanállal. Vagyis tuti: emlékezetből és annak idején, a sütés során is ez a mennyiség vált be.

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2016-04-26 19:38

Kedves Eprecske, tudom, mert kezdőknek a legnehezebb probléma a "mennyi sót" és a "mennyi rántást" kérdése. Na, tudományos kutatásba kezdtem. A Hidegkonyhai szakácsművészet című könyv a 2 tojásos, 600 gramm húst és 1 zsömlét tartalmazó fasírthoz 20 gramm sót ír, az 1 kg húst tartalmazó tatár beefsteakhez pedig 30 grammot. Sajnos, én nem tudom kimérni ezeket az adagokat, mert a mérlegem ennyire nem pontos.
Ezért mást is kipróbáltam, úgy számolom, hogy a húshoz 2 nagy csipet só kell, a tojásokhoz pedig még 2 nagy csipet. Megnéztem, hogy mennyi az 1 nagy csipet, és az jött ki, hogy 1 csapott (!) kávés kanál - azaz a legkisebb kanálméret az én nagy csipetem. Ezt úgy tudod előállítani, hogy belekanalazol a sóba a kanállal és ujjal addig nyomkodod a só felületét, míg csak annyi marad, hogy a épp a peremig érjen. Na, ebből tennék kettőt a húshoz és még kettőt a tojásba. A tojást jól elkeverem a sóval és így dolgozom bele a húsmasszába. Most meg is kell kóstolni: a húsos ujjadat megnyalod - nem kell nyers húsdarabot rágni, elég, ha a hústól leveses ujjadat nyalod meg. Ekkor is érezni kell a sót, akkor lesz jó. A 4 csapott kávés kiskanál sóval nem tévedhetsz. Remélem, tudtam segíteni!
Koszider

Control
Control Sat, 2015-04-04 13:27

Kedves Koszider!

A fasírtodat már másodszor sütöttem meg és nagyon finom, köszönjük ezt a nagyszerű receptet. Valaki írta hogy ragadt, ami nálam is úgy volt ( nagyobb tojás, vizesebb hús, stb), ezért érdemes a gyúrásnál annyi morzsát rakni pluszban, hogy jól formázható legyen, akkor szép formája lesz tepsiben sütésnél is.

Nagyon jó pihenést kívánunk, sok szeretettel ezekben az ünnepi napokban is!

Igyekszem az összes csoda finom receptedet mihamarabb kipróbálni, de még mindig le vagyok maradva :)

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2015-04-04 19:30

Kedves Control!
Nagyon örülök, hogy ízlett a fasírt!
Szerencsére nem nagyon tudok pihenni, mert vendégeim vannak és főzhetek nekik - de ez öröm és nem teher. (Birkacomb - nyamm.)
Kellemes ünnepet!
Koszider

Andi1966
Andi1966 Sat, 2015-03-28 09:26

Kedves Koszider. :) A receptedet már többször elkészítettem és nagyon jól sikerült mindig. A mai adag is már sütőben van. Az egész család nagyon szereti és rájárnak amíg el nem fogy. :) Láttam, hogy volt akinek gondot okozott, hogy nem tudja formázni. Ezt én úgy oldottam meg, hogy nem tepsiben sütöm. Vannak hasonló formák mint az őzgerinc, csak sima az oldala, abból vettem kettőt. Kibélelem mindkettőt sütőpapírral és abban sütöm meg. Így szép formát kap, könnyű vele bánni.Nagyon szépen köszönöm ezt a jó kis receptet. :)

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2015-03-28 16:56

Kedves Andi, örülök, hogy ízlik a fasírt! A formában sütés tökéletes megoldás, én is szoktam alkalmazni, mert könnyebb főtt tojással megtölteni a masszát, ha van "kerete" és nem terül szerteszét.
Üdvözöl: Koszider

cct
cct Fri, 2013-10-18 18:05

Még nem mertem egyben ilyen nagy fasirtot megsütni, de ma kipróbáltam a receptedet és isteni lett! Szépen egyben maradt, jól vágható, finom is, pont ilyet szerettem volna! :)

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2013-10-18 20:35

Kedves CCT!
Boldog vagyok, hogy épp az én receptem alapján próbáltad ki a nagy fasírtot - annak meg még inkább, hogy be is vált ez a recept. Azt hiszem, a kézzel gyúrástól + a zsemlemorzsától lesz ilyen szép, homogén. Én a húsgombócot is már csak így csinálom (mivel zsemlemorzsa mindig van, zsömle viszont nem mindig). Könnyen lehet felezni is az adagot, ha 1 kg hús sok lenne.
Üdvözöl: Koszider

Racijuci
Racijuci Mon, 2012-04-30 18:50

Szia. Ez gyorsan elkészíthető és ízletes volt számomra.Köszi.

lelkeske
lelkeske Sun, 2012-02-12 11:18

Elnézést, a képen látható fasírtot akartam dícsérni, nem az enyémet. :) Azért bízom benne, hogy az is jó lesz!

lelkeske
lelkeske Sun, 2012-02-12 11:17

Nagyon guszta a fasírtom. Az enyém épp a sütőben sül, de kissé nehezen tudtam vele bánni. Nem tudtam kézzel hengert formálni belőle, mert nagyon ragadt. A tepsiben azért valahogy csak megformázgattam, de most meg az a problémám, hogy szerintem a külseje kezd túlzottan pirulni/barnulni, a belseje meg még elég nyers. A megadott adagokat használtam mindenből, akkora tepsibe tettem, amekkorát ajánlasz, de nem is lett ilyen "kecses" vékony hasáb, hanem egy hízott cipóhoz hasonlít a majdnem-végeredmény... Azért nem keseredek el, mert az íz a legfontosabb, azzal pedig remélem, hogy nem lesz baj.

ionjudit iren
ionjudit iren Sat, 2012-04-21 01:54

Vastag alufoliat megolajazom,ebbe becsomagolom es kerekre formalom(igy nagyon konnyu),fel oraig igy sutom,akkor kibontom es ujabb felorat az olajjal locsolgatva keszre sutom.Igy biztos atsul es szep kalacsformaja is lesz.

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2012-02-12 11:59

Kedves Lelkeske!
Nem tudom, mitől ragadhatott annyira, hogy formázhatatlan lett. Legközelebb esetleg próbáld meg úgy, hogy előtte bevizezed (esetleg, ha nem irtózol tőle, beolajozod) a kezed.
Ha nagyon pirul, feltétlenül vedd kisebbre a lángot és teríts rá egy alufólia-lapot (nem kell beburkolni, csak ráteríteni a tetejére.) De pirulnia kell, baj csak akkor van, ha égett-fekete a teteje. A hízott cipó nem baj!
Koszider

lelkeske
lelkeske Mon, 2012-02-13 14:02

Kedves Koszider!
Köszönöm a választ. Azért nem égett ám meg végül, csak megijedtem, mert úgy elkezdtett pirulni. Pont átsült mire szép barna lett a külseje. Arra is gondoltam, hogy talán a 4 tojás volt sok, vagy az én 4 tojásom nagyobb volt, mint a Te 4 tojásod... Nem tudom. Legközelebb megpróbálom az olajos kezes verziót, nem undorodom az ilyesmitől. :) Az íze viszont nagyon fincsi volt. A finnyás 4 éves lányom is burkolta, hátmég a kicsit sem finnyás 2 éves fiam!
Köszönöm a receptet, szép napot!
Edina

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2012-02-13 15:20

Kedves Edina!
Igen, én is gondoltam a tojásra! Közben gondolkodtam még ezen a ragacs-ügyön, és az is eszembe jutott, hogy a zsemlemorzsa csak lassan szívja meg magát. Vagyis azt is meg lehet próbálni, hogy a hozzávalókat összekevered fakanállal (villával), 10 percet hagyod állni és akkor gyúrod át kézzel. Máskülönben ennek a kigyúrásnak semmi más értelme és jelentősége nincs, csak annyi, hogy egyneműbb lesz a fasírt állaga és így könnyebb szeletelni - főként hidegen. De az ízén nem ront az se, ha nincs agyonkeverve.
Örülök, hogy ízlett a gyerekeknek - hisz miattuk főzünk!
Üdvözöl: Koszider

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2011-04-27 09:23

A Lidl-ben a félbarna kenyér ugyan annyi, néha olcsóbb mint a Tescóban, de az az előnye, hogy olyan szép mintha fehér kenyér lenne, és jó íze van.
A réteslap is nagyon jó én mindig ott veszem, mert itt olcsóbb és nem törik úgy , mint a tescós.
A tésztáknak is sokkal kedvezőbb az ára. Ez olyan dolog, hogy ki kell fogni mi, mikor olcsóbb. Én már nyugdíjas vagyok és a nyugdíjam nagyon alacsony, ezért mindig úgy vásárlunk, hogy figyeljük az akciókat. Sajnos a mai világban ez nagyon sok embert érint. Mi már anyagilag a szakadék szélén állunk, de valahogy még mindig kiügyeskedtem a havi élelemezést A Tescóban havonta egy nagy bevásárlás amikor hétvégi akció van, utána a Lildli, és a Pennit se hagyom ki. Mi falun lakunk és a zöldségeket megtermeljük magunk. Nagyon sokat jelent. Már szívesebben nem csinálnánk, de muszáj pótolni a nyugdíjat. A férjemnek már két infarktusa volt, nekem meg agyinfarktusom, úgy hogy csak valahogy meg kapargatjuk a zöldségeket a kertben és utána nem győzünk pihenni.
Elég a panaszból. mindenkinek van elég. Fel a fejjel a magyar soha nem veszti el a reményt, és mindig kimászik a bajból.

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2011-04-27 18:19

Kedves Marika!
Összeszorul a szívem, ha azt hallom - olvasom - látom, hogy valaki, egy ledolgozott élet után egyensúlyoz a nyomor szélén. Egy társadalom két elv alapján ismerszik meg: hogy hogyan bánnak az idősekkel és az állatokkal. Nekünk még sok tanulnivalónk van.
Szeretettel üdvözöl: Koszider

Kircsiandi
Kircsiandi Tue, 2011-04-05 18:04

Ha már a spórolásnál tartunk!A MISS NUSS nevű mogyorókrémet én is szoktam vásárolni,a kislányom nagyon szereti!Emellett imádja a gabonapelyhet is,minden nap ezt eszi reggelire.Az Auchan áruházban lehet kapni belőle csokisat és fahéjasat is.Nálunk az utóbbi a kedvenc.A 250 grammos 145 forintba kerül és nagyon finom!Remélem,tudtam jó ötletet adni.

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2011-04-05 23:09

Kedves Andi!
Szerintem minden jó ötletnek örülünk, különösen a kisgyermekesek, mert ezekben a háztartásokban Dárius kincse se lenne elegendő.
Üdvözöl: Koszider

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2011-04-05 12:38

sajnos mostanában minket is elért a szűkösség, és egyre inkább az olcsó termékeket kell előnyben részesítenünk. ami azért is gáz, mert ugye azok nem a magyar gazdaságba fordulnak vissza (a jó magyar termékek drágák, ami meg olcsó a nagyobb áruházakban, azok meg a termelők kihasználásával kerültek a polcra). sajnos, már egyre kevésbé tudom figyelembe venni, hogy magyar terméket vegyek, pedig nagyon szeretném... ez ördögi kör, vagyis: egyre rosszabb lesz :-(
(bocsi, de én született pesszimista vagyok - remélem, nem lesz igazam)

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2011-04-05 23:06

Kedves Róza!
Én is hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy a pohár félig üres...
Attól tartok, mostanába senkire se jár jó világ, a magyar termelőkre se. Ez különösen akkor elképesztő, ha belegondolunk, ez az ország évszázadokig volt Európa éléskamrája, a hajdúk terelték a marhát Bécsbe, hozzánk jártak búzáért, a bolgárkertészet nem attól bolgár, mert Bulgáriában van, hanem mert ITT termeltek mindenfélét a balkániak (és nem otthon), és még sorolhatnám. Ma már annak is örülünk, ha nem vágják ki a maradék almafákat... Mintha elfelejtettük volna, amit pedig már Széchenyi is tudott (Hitel, Világ, Stádium): védővámok, védő-adók kellenek, nemcsak annyi, hogy rábeszélik a magyarokat, vegyenek magyar terméket - ez édeskevés.
Koszider

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-02-17 18:08

Kedves mislenbaba!Köszi a spórolásos tanácsodat,nagyon jó, én is használom, amit tippül adtál, mert az még kifizethető:-))
A baj, hogy egyre félelmetesebben mennek fel az árak, minden téren, és csak akkor veszi észre az ember, hogy többe kerül, amikor már tenné a kosarába:-((((
Nagyon meggondolandó , mikor, mit és mennyit vesz az ember.Kész számológép a fejem bevásárláskor, vagy csak egy sima vásárláskor is.-((((
Köszi szépen, és igen, ha tudsz valami jó ötletet, akkor azt szívesen veszem, hisz pénzből élünk, élnénk, nem igaz?:-))
Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-02-17 18:04

Kedves Koszider!

Köszi szépen a jó tippeket a Lidl-ben való vásárláshoz, a tésztán kívül, mert amint szétnéztünk, az hirtelen arcul vágott, hogy hát ott is annyi, mint a Tescoban, sőt,tán rosszabb,....aztán annyian jöttek, hogy nem tudtunk teljesen végig sorolni minden részlegen, mert a párom besokallt, és akkor muszáj kijönni a boltból.:-)))) Akciós volt a Boci tubusos sajt, az jó áron volt 199 Ft ,jó volt a kígyóubi is, szeletelt szalámi,margarin, vaj, ,...de ahogy elkezdtünk szétnézni, meglepődés volt, szinte ugyanannyi, ha nem több,..szóval, tényleg szét kell nézni. Legközelebb ha megyünk, én megyek csak be,.:-))) Megnézem a mosogatószert:-))
Született optimista:-))) Aranyos vagy, én inkább csak nagyon-nagyon szeretnék az lenni!Nagyon!:-)))
Igen lehangol, hogy legalább öt év keresgélés óta, nem kapok melót, négy órában sem,mert ugye a betegségek, meg még két gyerek, hát köszönjük, ne jöjjön már dolgozni,....:-((( Múlt héten a harmadik nagyon komolyan elvállalható meló ment el az orrom előtt, de szó szerint! Tudtam az állásról, megbeszéltük azzal akivel kellett, megyek, mennyiért, hogy s mint, még figyelembe is vettek volna, hogy mit tudok dolgozni a betegségcsomagom mellett:-)), jó lett volna a pénz, minden ok.,aztán másnap bemenni aláírni, amikor is közlik, bocsi, de egy vki, aki fentebb van, az hozta ide az ismerősét!!!Ne haragudjak már,..:-(((Belül igenis haragudtam, mert leégtem, ahogy ott ültem, és nem jó érzés volt, mert anno azon a munkahelyen dolgoztam, és mindenki lesett, mit keresek ott,....nincs telefon, hogy bocs, ne gyere , már nem kellesz?! A nevetséges az, hogy az ilyen emberek után, mint én,kapott volna a munkahely támogatást, az államtól, nem is keveset!De ők tudják:-)))
Aztán kisírtam magam itthon,és előre nézek, mert még élni óhajtok, és van két gyerek, akiket fel kell nevelni:-))))Muszáj mosolyogni, még akkor is, ha sokszor, vagy a napi dolgok miatt, vagy mert betegség, másnaponta a bányászbékát nézem alulról, sokszor azért a 4. nap ér el ez a rossz érzés.Akkor már nyert ügyem van:-))) Tavaszban, na igen, abban őrületesen bízom, alig várom, hogy itt legyen, a melegítő napsütéseivel, virágaival, rügyező fáival,mert tudom, hogy nincs veszve minden:-))))))
A jó ötleteket továbbra is megköszönve várom.:-))
Szép napot! Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-02-17 10:57

Kedves mislenbaba!

Az ötlet jó, általában azt használom, de most a játékra, AzEszter játékára, igazi Nutella került a kosárba, amúgy, nem igazán tudom, legalábbis én, de akkor mások se igazán, ezt kigazdálkodni, de muszáj, mert édesség is szükséges, a gyerekeim és a férjem fenntartásához:-))))Köszi szépen, szép napot! Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-02-17 10:32

Kedves Koszider!

Igen!!!!Van LIDL!!:-)))Február 3-án nyílt és csodás tésztákat vettem, persze mindenből keveset, mert ugye olcsó, és ki tudja, de KELLEMESEN CSALÓDTAM,FINOMAK!!!:-)))) Úgyhogy megyünk vissza, a spagetti csodás, fodroskocka is,...stb.,.....mind,mind és az ára is jó:-))) A többi dologgal vigyázni kell,csak akciósat kell nézni, mert a többi jobb áron van a Tescoban. pld. papírzsepi, wc papír, stb.,.ja igen, mosópor is,...persze, aki teljesen olcsót akar, az bárhol kaphat olyat.
Szóval belvíz,belvíz hátán,:-(((((Akkor tényleg nem tudom, mit fogunk enni, és azt is mennyiért?!:-(((
A fizetésedet jól lehúzták!:-((
Én tavaly 9 év után vesztettem el a leszázalékolásomat, aztán munkanélküli, most járt le vasárnap, és semmiféle támogatást nem kapok, csak alanyi jogon a TB-t.:-(((Ez jó, de egy fillér támogatást se,semennyit:-(((( Egy fizu és a családi pótl.,meg ugye,........= 0!!!! Négy főre?!

Kedves vagy, hogy úgy gondolod, a kevésből is jót varázsolok, igyekszem nagyon, és ezek szerint ezután még jobban kell majd.Hát muszáj lesz:-))))
Kedves Jutka, köszi a biztató szavakat, hasonlókat küldök tiszta szívvel vissza!:-))Kitartás!
Tényleg jó, hogy legalább van munkahelyed, tudom, ez a pénzvesztés után nem nagy biztatás, de hidd el, én már négy órába is mennék, de nincs hova:-((((
Várjuk a tavaszt, tudom, nem holnap jön, de a napsütés, valahogy sokkal jobb gondolatokat és ötleteket ad, hátha bekövetkezik most is,nem??:-)) Munka ügyben, főzés ügyben, az élet dolgai elintézésével kapcsolatban:-)))
Szép napot Neked! Éva-Anyóca

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2011-02-17 16:38

Kedves Éva!
Tudtam én, hogy te egy született optimista vagy! Akit ennyi baj ér és még mindig bízik a tavaszban, az nem lehet elveszett ember!!
Lidl (és olcsóság): a sajtok között van egy német, darabolt-csomagolt ementáli, 40 dkg és 700-800 Ft körül van - az szuper! Állítom, hogy bármilyen drága sajtot lenyom az íze, nagyszerűen reszelhető, szépen pirul. Próbáld ki, nem fogod megbánni! Nagyon jók a halkonzerveik (megnéztem, a Petri márkanevű), a mosogatószer és a fertőtlenítő szer (mint a Domestos), én ezeket rendszeresen vásárolom. (És nem vagyok a Lidl ügynöke, csak segíteni szeretnék.) (Meg a macskaalmot veszem ott mindig, mert nem olcsó ugyan, de a macskáim ezt "szeretik" a legjobban és nem büdös.)
Kívánok Neked és családodnak jó egészséget! Üdvözöl: Jutka

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Thu, 2011-02-17 10:44

Sziasztok! Spórolásról jut eszembe, hogy nutella helyett én mis nuss nevű mogyorókrémet 1kg-os, 834 forintért vettem, amiben 13% a mogyoró. A nutellában is kb. ennyi van. Lehet kis üveggel is venni, tescoból. Csak egy ötlet.

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2011-02-17 16:41

Kedves Mislenbaba!
Jó ötlet a spórolásra!
Én ugyan nem élek mogyorókrémmel (gyerekkoromban ilyesmi nem volt, felnőttként meg valahogy már nem szoktam rá), de biztosan sokaknak adtál jó tippet.
Üdvözöl: Koszider

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-02-16 22:20

Csodás a fasírtod!:-))Mentve.

Elkeseredtem:szerintem mások is, akiket úgy érint a dolog, hogy mit mennyiért vesznek.
Köszi szépen, hogy volt egy kedves hozzászólásod, tészta használat ügyében, és az jól esett.:-))

Hát hallod, most már se liszt, se kristálycukor, se tésztafélék,(már ami jó vagy jobb minőségű!), se burgonya, a zöldségfélék is, szóval minden iszonyat áron van!!:-(( Nálunk: a burgonya 25 kg 4785Ft, 2kg liszt 255 Ft-de akciósan,amúgy 299 Ft.-kristálycukor 1 kg 299 Ft, akciósan 269 Ft,de már nincs!, a Gyermelyi tészták 355 Ft, 385 Ft, Panzani tészták is hasonló 385 Ft körüli áron, a Barilla tészták, hát,...pld. a makaróni-azaz bucatini 405 Ft,...szóval, ha normálisat akar enni az ember, akkor az ennyibe kerül!!!Van tészta 119 Ft, 139 Ft, csak az mire megfő, egy egybedagadt ganca lesz, és még a kutyánk se ette meg:-((
Nem tudom, miből és mit fogunk főzni, mert most nagyon nehéz lesz, és ez még csak a kezdet, lesz ettől több is, mondták a boltosok, azért tüntek el ezek a már most is drága termékek, .....alig tudtunk pár kilót venni,....
Hát ez van.Remélem, azért tudunk laktató és finom ételeket főzni:-)))
Szép estét:Éva-Anyóca

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2011-02-16 23:49

Drága Éva, semmi biztatót nem tudok mondani. Tegnap jártam Túrkeve környékén - amerre a szem ellát, mindenütt áll a belvíz. Na, ott az idén nem lesz se búza, se kukorica, csak békaporonty meg szúnyog. Fogalmam sincs, mit fogunk enni - mondjuk - szeptemberben. És ha a természet nem lenne elég, most derült ki, hogy a közalkalmazotti kompenzációval egyetemben 9.300 Ft-tal lett kevesebb a nettó fizetésem. De én még örüljek, mert van munkahelyem...
Nehéz ebben a helyzetben optimistának lenni. A család az egyetlen, ami most erőt tud adni az embernek, és ebbe beletartozik (beletartozna) egy jó kis közös, családi ebéd is. Na, most épp ezt a legnehezebb összehozni. De látom a receptjeiden, hogy Te végtelenül ügyes és talpraesett nő vagy, az, akire azt mondják, hogy a semmiből is lakomát varázsol. Őrizd meg ezt a jó tulajdonságodat!
Egy apró "reménysugár" tészta ügyben: ha van a környékeden Lidl, ott lehet kapni egyfajra olasz tésztát, ami kifejezetten jó és olcsó is.
Fel a fejjel, mi már sok mindent kibírtunk, ezt is átvészeljük (kb. hasonló korúak vagyunk).
Szeretettel üdvözöl: Jutka

305
sertéscomb 1 kg
tojás 4 db
zsemlemorzsa 4 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
disznózsír 1 ek