Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édi-bédi muffinok

Édi-bédi muffinok
Édi-bédi muffinok
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapi zsúron a gyerekek körében nagy sikert aratott, de a felnőtteknek is nagyon ízlett. Szupi ötlet keresztelőre, babaváró bulira, lánybúcsúra, igazi babás-csajos kis sütik :-)

hozzávalók / 4 adag

A muffinhoz

A díszítéshez

ajánlat

Tipp:
Habnyomót már lehet kapni 100 forintosban vagy kik-ben is fillérekért, ha nincs, akkor egy üres porcukros zacskó is megteszi, a végét lecsíped, és kész.

Szólj hozzá!

elkészítés

Muffinok elkészítése (12 db):

  1. Mikróban felolvasztjuk a margarint, majd egy nagy keverőtálba öntjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, majd a kakaót, és jól elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  4. Majd a tejet lassan hozzáöntjük keverés közben -annyi tejet adjunk hozzá, hogy kb. nokedli tészta-állagú legyen.
  5. Ízlés szerint adunk hozzá darabolt csokoládét.
  6. Papírral bélelt muffinformába tesszük.
  7. 150-180 fokon tűpróbáig sütjük.
  8. Majd hagyjuk kihűlni.

Díszítés:

  1. Felverjük a Hulalát géppel.
  2. Hozzáadjuk a cukrot.
  3. Elosztjuk annyi felé, ahány színt szeretnénk, kikeverjük.
  4. Habnyomózsákba tesszük, tetszőleges formával formázzuk.
  5. Először megkenhetjük sima habbal a tetejüket, majd csillagkinyomóval egy-egy virágot nyomunk rá, ez a legegyszerűbb, de szerintem szupin néz ki.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 113
elküldve: 1
receptkönyvben: 115
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anikusz

Mióta szakács: 2010.03.22.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

díszes muffin, ünnepi muffin, díszes cupcake, virágos-tejszínes cupcake

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PURPLEWITCH
PURPLEWITCH Tue, 2011-03-29 13:47

Szerintem,nem kell mindig a kalloriakat nezni :) egyszer elunk,neha kis kenyeztetest engedjunk mar meg magunknak...nagyon jo kis recept :)

Kremy
Kremy / Kremy Sat, 2010-05-29 08:01

 Jól néznek ki,de biztosan nem átlagos a kalóriaartalmuk.. Meg elég zsíros is,habár nem tudom,a Hulalát mivel lehetne helyettesíteni.Nekem a liszt is soknak tűnik egy kicsit.

Bendi
El Bendi / Bendi Sat, 2010-05-29 12:35

szerintem hulala helyett vagy rendes tejszín, vagy amit a cukrászok is használnak, a vajas kemény krém. Ha zsírosságot nézünk, talán mindegy melyiket választjuk.. nekem van egy vegán muffin receptem, csak nincs képem, ez egészen "könnyű" tésztájú.majd megsütöm és felrakom.

gabci92
gabci92 Sun, 2011-07-31 20:24

Szia! Tudnál nekem többet mondani erről a "vajas kemény krémről"? Tartósabb mint a hulala? Hol találok hozzá receptet? Vagy van valami hivatalosabb neve? Mert így nem találtam róla infókat. Köszi előre is! =)

Kremy
Kremy / Kremy Sat, 2010-05-29 13:29

 Okés,köszi! Nem rosszindulatból mondtam,csak észrevétel volt :)

Bendi
El Bendi / Bendi Sat, 2010-05-29 07:39

Nagyon helyes sütikék!
Színezéshez tökéletes lehet pl befőttlé, céklalé, spenótlé.. Kéket nem tudom mivel lehetne előállítani természetesebben. (?)

1480
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 ek
sütőpor 1 csomag
tej 3 dl
csokoládé 10 dkg
növényi habtejszín 2.5 dl
porcukor 4 ek
ételfesték 2 kávéskanál