Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forralt boros muffin

Forralt boros muffin
Forralt boros muffin
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A téli hangulathoz a forralt bor is hozzátartozik, ezt a receptet a Muffin című könyvben találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort 5 dkg cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és citromhéjjal felforraljuk, majd lehűtjük.
  2. A vajat a maradék cukorral, pici sóval habosra keverjük.
  3. A tojások sárgáját egyenként beleütjük.
  4. A tojásfehérjét habbá verjük.
  5. A lisztet a sütőporral és a reszelt csokoládéval összekeverjük.
  6. A vajas masszához öntjük a leszűrt bort, a lisztes keveréket, végül a tojáshabot.
  7. Előmelegített sütőben sütjük muffinformákba töltve.

  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 964
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

téli muffin, boros muffin, muffin téli estékre, szegfűszeges-boros muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

690
finomliszt 20 dkg
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
tojás 3 db
fehérbor 1 dl
étcsokoládé 5 dkg
sütőpor 1 kk
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet