Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes magyar palacsinta

Édes magyar palacsinta
Édes magyar palacsinta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az internet kínálatából sütöttem most második alkalommal.

Ajánlom másoknak is kipróbálásra. Nálunk ez két főre lett elég.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

Töltelékhez

  • 10 dkg dió (1/4 bögre, darált)
  • 1 bögre cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz anyagokat a töltelékhez összekeverjük.
  2. A tojás sárgákat a cukrokkal, olvasztott vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, majd a sóval kemény habbá vert fehérjét.
  3. Kiolajozott palacsintasütőben vagy teflon sütőben kisütjük a palacsintákat.
  4. Először magasabb hőfokon, majd csökkentsük a hőfokot. Megfordítjuk, mint a hagyományos palacsintát. A palacsinták a tojáshabtól szép magasra nőnek. Szép aranysárgák lesznek a palacsinták, 2-3 perc alatt megsülnek.
  5. A palacsintákat betöltjük, és még melegen fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 54 986
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojáshabos palacsintatészta, vastag diós palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1334
cukor 1 bögre
margarin 10 dkg
1 késhegynyi
tojássárgája 5 db
tojásfehérje 5 db
finomliszt 3 bögre
tej 125 ml
vaníliás cukor 1 csomag
dió 10 dkg
cukor 1 bögre