Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dzsem szederből

Dzsem szederből
Dzsem szederből
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén már elég szépen termett a szeder. Folyamatosan szedegettem, és gyűjtögettem a hűtőszekrényben.

Ez lett az össz mennyiség. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sütibe, de akár csak kenyérre kenve is igazi finomság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szedrek szárát eltávolítjuk. A gyümölcsöt egy szűrőbe téve folyóvíz alatt többször átmossuk.
  2. Egy edényben kézzel pürésítjük. (Ajánlott gumikesztyű használata, mert nagyon fog.) Egy fém szűrőn átpasszírozzuk.
  3. Feltesszük főni, ha felfő, mehet bele a cukor és a dzsemfix. Újraforrástól számítva 3 percig főzzük, de kavargatva.
  4. Ha elzártuk, mehet bele a tartósító.
  5. Előre kimosott üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 277
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szederdzsem, szederlekvár, gyümölcsdzsem szederből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

265
szeder 60 dkg
cukor 20 dkg
dzsemfix 0.5 csomag
nátrium-benzoát 1 kk