Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dupla sajtos-tejfölös puffancs

Dupla sajtos-tejfölös puffancs
Dupla sajtos-tejfölös puffancs
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habkönnyű nyári falatok, rengeteg sajttal és tejföllel.
Dupla sajtos-tejfölös puffancs!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban vajat olvasztunk, majd beleszitáljuk a lisztet. 2 dl tej segítségével besűrítjük, és csomómentesre keverjük, majd levesszük a tűzről.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd elkeverjük. Két részletben jöhetnek a sajtok is a lábasba egy kevés só társaságában. Massza állagúra keverjük.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, majd részletekben hozzákeverjük a sajtos masszához.
  4. Egy muffintepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és a formák háromnegyedéig töltjük a masszával.
  5. 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, majd tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 183
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
805 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
kategória: fánk
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtpuffancs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

david.rethly
Réthly Dávid / david.rethly Thu, 2017-08-24 10:10

Kedves Mamokam0129,

Sajnos egyből elkapkodták a puffancsokat, ezért nem tudtam kideríteni, hogy meddig marad friss. :)
Valószínűleg, akárcsak egy jó házi fánk, ez is addig igazán finom, amíg friss! :)

Mamokam0129
Mamokam0129 Sat, 2017-08-26 19:28

Köszönöm a gyors válaszát, kiderül belőle, hogy nagyon finom lehet; azért kérdeztem, mert sütés után a város másik végére kellene vinnem, és szeretném, hogy odaérve friss maradjon. Minden jót!

209
vaj 50 g
finomliszt 60 g
tej 2 dl
tojás 4 db
sajt 10 dkg
ementáli sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 200 g