r
Nosalty Logó

Dunsztban készült lecsós csirkeszárny

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Dunsztban készült lecsós csirkeszárny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 1126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    317 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztára mosunk személyenként egy-egy (750 g-os) uborkás üveget, és a címkét is leáztatjuk róla. A zöldségeket felszeleteljük, a burgonyát karikára vágjuk.
  2. A tiszta üvegekbe felváltva-rétegezve belerakosgatjuk a húst, amit sózunk, itt-ott meghintünk fűszerpaprikával és a zöldségeket. Ezután rácsavarjuk a befőttesüveg tetejét.
  3. Hideg sütőbe tesszük, és 160, majd 175 fokon főzzük legalább 25 percig. A 25 perc onnan értendő, amikor látjuk, hogy az ételünk levet engedett, és a sütő is forró!
  4. Az idő leteltével kivesszük az üvegeket, és meleg, de nem langyos állapotban levesszük róla a tetőt. Tányérokra borítjuk, és úgy tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1634
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 14.

Ajánló

Ezzel a főzési technikával készíthetünk bármilyen húsos ételt. Pl. marhapörköltet, csak arra egy-egy evőkanál vörösbort kell locsolni. Érdemes kipróbálni, és kísérletezni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dunsztban készült lecsós csirkeszárny
Lizinka_ 590 recept

Nemrég hallottam erről a különleges főzési technikáról. Először nagyon féltem, hogy a sütőben fel fog robbanni a befőttesüveg, de nem így történt. Készítettem ezzel az eljárással sült csirkét is, de az teljesen színtelen maradt, annak ellenére, hogy fantasztikus ízek bújtak elő az üvegből. Mi a lecsós változatot részesítjük előnyben. Ízekben, színekben gazdag!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek