Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dorayaki - japán palacsinta

Dorayaki - japán palacsinta
Dorayaki - japán palacsinta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dorayaki az édes japán palacsinta. Íze és állaga egészen piskótás jellegű. Tradicionálisan "adzukibab pasztát" tesznek két palacsinta közé (már itthon is beszerezhető édesbab fajtáról van szó, aminek elkészítése elég pepecs munka, illetve készen csak pár ázsiai boltban kapható, viszonylag drágán). A tölteléket helyettesítsük kedvencünkkel, én a kevésbbé édes töltelékeket ajánlom. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Desszertnek vagy reggelire kitűnő, mindenki imádni fogja :).
A képen látható töltelék egy kis tejszín eperrel felverve. De még nagyon jól megy hozzá a gesztenyepüré is.
Párszáz forintos boltokban lehet kapni mindenféle formájú palacsinta- és tojássütőt, ha egy kis extra vonalvezetéssel akarjátok feldobni a palacsintát (vagy a hangulatot, párodat), mint ahogy az a képen is látható :).
Cukorbetegeknek: a cukor teljes egészében helyettesíthető édesítőszerrel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban jól keverjük össze először a tojásokat és a cukrot.
  2. A sütőport oldjuk fel a vízben, majd öntsük hozzá a tojásos keverékhez.
  3. Fokozatosan szitáljuk hozzá a lisztet.
  4. Finoman olajozott serpenyőben süssünk ki egy nagyjából tenyérnyi méretű palacsintát.
  5. Akkor kell megfordítani a palacsintát, ha a tészta tetején buborékok képződnek.
  6. Két palacsinta közé tegyük kedvenc töltelénkünket :). Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 23 965
elküldve: 1
receptkönyvben: 287
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

K

Mióta szakács: 2011.05.15.
10 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

japán töltött palacsinta, japán édes palacsinta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Fri, 2013-09-06 16:46

Elkészítettem én is. Az első 2 katasztrófa lett: sokat is tettem belőle, az alját is elégettem, mire rájöttem, hogy lejjebb kéne venni az adagot is meg a hőfokot is. A következőt összetúrtam kissé. De a végére egész szép darabok sikeredtek! :D
A titok: úgy 2/3 merőkanálnyival szabad csak a serpenyőbe tenni (kisebb merőkanál esetében); közepes fokon kell sütni; akkor kell megfordítani, amikor már buborékozik a teteje (ahogy te is leírtad), határozottan, kell alányúlni és megfordítani, nem szabad elkenni lerakás közben. Hogy a másik felét meddig kell sütni, azt nem tudom pontosan: én alánézegettem, és amikor már aranybarna, kivettem.
Én ezekre jöttem rá, és azért írom le, hogy nehogy elkövessétek ti is ezeket a hibákat! :) Remélem nem gond. ^^
Én kókuszkrémmel töltöttem meg, nagyon finom! Köszi a receptet! ^^

Ilonka57
Ilonka57 Fri, 2013-05-31 16:15

Vacsorára elkészítettem. Annyit változtattam rajta, hogy nem ragasztottam össze, csak simán megkentem őket sűrű csokoládé, illetve eper öntettel. Finom!

Makuka
Makuka Sat, 2012-06-30 15:21

Hello!
Köszi a receptet! :D az előbb csináltam meg itthon, és nagyon finomra sikerült :)
Ha több személyre (5) készíteném, akkor hogyan növeljem a hozzávalók mennyiségét?

timcsiikee
timcsiikee / timcsiikee Fri, 2012-05-25 10:07

Helló,
lehet, hogy bennem van a hiba, de a hozzávalókat jól kevertem össze, viszont egyszerűen nem tudom kisütni. Próbáltam mindenféle hőfokozatot, mindenféle olajmennyiséget, vastag tésztától a vékonyig, de bármit csinálok az alja már ég, a teteje viszont olyan folyós, hogy egyszerűen nem tudom megforgatni, csak összetúrom az egészet. Tudnál esetleg mondani erre valamilyen tippet? Nem tudom hogyan süthetném meg jól, és a tésztát nem szeretném elpocsékolni. Esetleg gofrisütőbe lehet tenni?

KWilde
K / KWilde Fri, 2012-05-25 20:13

Szia,
én csak arra tudok gondolni, h túl nagy adagot teszel a serpenyőbe. Nagyjából egy tenyérnyinek kellene lennie (ujjak nélkül), s akkor nem fog oda égni az alja.
Talán ha segít azóta már van róla videórecept is:
http://www.youtube.com/watch?v=dc5Gpib02RQ

Shasa
Shasa Tue, 2012-04-24 18:30

Köszönöm szépen a receptet, elkészítettem a "norbis" verzióját, kicsit csúnya lett (bénáztam a sütésnél), de annál finomabb :)))

tamika
tamika Tue, 2011-08-16 19:53

szia!

hányas fokozatra kell állítani a sütőlapot?(nekem 9 a max)

KWilde
K / KWilde Fri, 2011-07-08 16:33

Szia,
ha nagyjából tenyérni nagyságúra csinálod, lesz 10-12 darab. Két főnek bőven elég, talán háromra is futja :)

1016
tojás 3 db
cukor 150 g
sütőpor 0.5 tk
víz 3 ek
finomliszt 150 g
sárgabaracklekvár 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek