r
Nosalty Logó

Dorayaki - japán palacsinta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Dorayaki - japán palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1016 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2033 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.7 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1016 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2033 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban jól keverjük össze először a tojásokat és a cukrot.
  2. A sütőport oldjuk fel a vízben, majd öntsük hozzá a tojásos keverékhez.
  3. Fokozatosan szitáljuk hozzá a lisztet.
  4. Finoman olajozott serpenyőben süssünk ki egy nagyjából tenyérnyi méretű palacsintát.
  5. Akkor kell megfordítani a palacsintát, ha a tészta tetején buborékok képződnek.
  6. Két palacsinta közé tegyük kedvenc töltelénkünket :). Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 28820
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 07.

Ajánló

Desszertnek vagy reggelire kitűnő, mindenki imádni fogja :). A képen látható töltelék egy kis tejszín eperrel felverve. De még nagyon jól megy hozzá a gesztenyepüré is. Párszáz forintos boltokban lehet kapni mindenféle formájú palacsinta- és tojássütőt, ha egy kis extra vonalvezetéssel akarjátok feldobni a palacsintát (vagy a hangulatot, párodat), mint ahogy az a képen is látható :). Cukorbetegeknek: a cukor teljes egészében helyettesíthető édesítőszerrel!

Receptkategóriák

Dorayaki az édes japán palacsinta. Íze és állaga egészen piskótás jellegű. Tradicionálisan "adzukibab pasztát" tesznek két palacsinta közé (már itthon is beszerezhető édesbab fajtáról van szó, aminek elkészítése elég pepecs munka, illetve készen csak pár ázsiai boltban kapható, viszonylag drágán). A tölteléket helyettesítsük kedvencünkkel, én a kevésbbé édes töltelékeket ajánlom. 

Hozzászólások (8)

Mohonc

Szia! Ebb?l a mennyiségb?l hány darabot tudsz sütni? Kösz!

Törölt felhasználó

Szia, ha nagyjából tenyérni nagyságúra csinálod, lesz 10-12 darab. Két f?nek b?ven elég, talán háromra is futja :)

tamika

szia! hányas fokozatra kell állítani a süt?lapot?(nekem 9 a max)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a receptet, elkészítettem a "norbis" verzióját, kicsit csúnya lett (bénáztam a sütésnél), de annál finomabb :)))

timcsiikee

Helló, lehet, hogy bennem van a hiba, de a hozzávalókat jól kevertem össze, viszont egyszer?en nem tudom kisütni. Próbáltam mindenféle h?fokozatot, mindenféle olajmennyiséget, vastag tésztától a vékonyig, de bármit csinálok az alja már ég, a teteje viszont olyan folyós, hogy egyszer?en nem tudom megforgatni, csak összetúrom az egészet. Tudnál esetleg mondani erre valamilyen tippet? Nem tudom hogyan süthetném meg jól, és a tésztát nem szeretném elpocsékolni. Esetleg gofrisüt?be lehet tenni?

Törölt felhasználó

Szia, én csak arra tudok gondolni, h túl nagy adagot teszel a serpeny?be. Nagyjából egy tenyérnyinek kellene lennie (ujjak nélkül), s akkor nem fog oda égni az alja. Talán ha segít azóta már van róla videórecept is: http://www.youtube.com/watch?v=dc5Gpib02RQ

timcsiikee

Köszi, a választ és a videót is, ma nekiesek még egyszer :)

Törölt felhasználó

Hello! Köszi a receptet! :D az el?bb csináltam meg itthon, és nagyon finomra sikerült :) Ha több személyre (5) készíteném, akkor hogyan növeljem a hozzávalók mennyiségét?

Ilonka57

Vacsorára elkészítettem. Annyit változtattam rajta, hogy nem ragasztottam össze, csak simán megkentem ?ket s?r? csokoládé, illetve eper öntettel. Finom!

Törölt felhasználó

Elkészítettem én is. Az els? 2 katasztrófa lett: sokat is tettem bel?le, az alját is elégettem, mire rájöttem, hogy lejjebb kéne venni az adagot is meg a h?fokot is. A következ?t összetúrtam kissé. De a végére egész szép darabok sikeredtek! :D A titok: úgy 2/3 mer?kanálnyival szabad csak a serpeny?be tenni (kisebb mer?kanál esetében); közepes fokon kell sütni; akkor kell megfordítani, amikor már buborékozik a teteje (ahogy te is leírtad), határozottan, kell alányúlni és megfordítani, nem szabad elkenni lerakás közben. Hogy a másik felét meddig kell sütni, azt nem tudom pontosan: én alánézegettem, és amikor már aranybarna, kivettem. Én ezekre jöttem rá, és azért írom le, hogy nehogy elkövessétek ti is ezeket a hibákat! :) Remélem nem gond. ^^ Én kókuszkrémmel töltöttem meg, nagyon finom! Köszi a receptet! ^^

Tarisa

nagyon jo, csak a mirin hianyzik belole ^^

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek