r
Nosalty Logó

Dobos torta Ágnes konyhájából

Becsei Ágnes
Dobos torta Ágnes konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (2 x 3 lap)

A csokis vajkrémhez

A tetejére

649
Kalória
10.5g
Fehérje
83.1g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
60.7g
Víz
210.1g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
52.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 x 3 lap)

A csokis vajkrémhez

A tetejére

Összesen 649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 x 3 lap)

A csokis vajkrémhez

A tetejére

Összesen 7788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 x 3 lap)

A csokis vajkrémhez

A tetejére

Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    372.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    2521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6472.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2789 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    997.5 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    728.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    2076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3964 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2288 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3475 micro
Összesen 7788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

A tésztához (2 x 3 lap)

  1. Az első 7 tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a vizet, majd a sütőport összekeverjük a liszttel.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáöntjük a sárgájához, majd mikor határozott mozdulatokkal összekeverjük, közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Olajozott (nem vaj vagy margarin!), lisztezett tortaformába öntjük az 1/3-át, és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük kb. 180-190 fokon. Majd ugyanígy a másik két 1/3-dal.
  3. A másik 7 tojással ugyanígy járunk el. Így kapunk 6 db tortalapot. (Én úgy csináltam, hogy elkészítettem egy adag tésztát 7 tojásból, abból lett az én 27 x 33 cm-es tepsibe egy lap, és utána egy másikban egy kerek formát kentem még el. Minél vékonyabbra próbáljuk meg elkenni. Így lett nekem a 7 tojásból 3 lap. A tepsiben lévő lapból kivágtam egy egész kerek lapot meg kb. 2 felet, és úgy raktam össze. :))
  4. Elkészítjük a csokis vajkrémeta recept alapján, csak másfélszeresen és annyi keserűkakaóport keverünk bele, hogy jó íze legyen. A mennyiség kakaópor fajtánként változhat.
  5. 5 lapot összetöltünk a krémmel, majd az egészet kívülről krémmel jól behúzzuk, recés kártyával körbe húzhatjuk az oldalát. Betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön. Egy nagy kést olajozzunk be.
  6. A tetejére 10 dkg átszitált porcukrot olvasztunk és ezt a legfelső tésztalapra kenjük. (A dobos cukorral ÓVATOSAN bánjunk, mert nagyon súlyos sérüléseket okozhat. Ha a bőrünkre csöppen a forró cukor, akkor beleég a bőrbe. A hideg víz alá tartott testrész még jobban sérül, sajnos ez nem megoldás.)
  7. Ha lefolyt a tésztáról, az nem baj, csak ne nyúljunk bele, hagyjuk kihűlni. Esetleg ezért tegyük egy sütőpapírra a tésztát, mielőtt ráöntjük a cukrot. Ha elkentük egy megfelelő késsel, vagy kenőkéssel, fogjuk a másik nagy olajos kést, és azzal osszuk be a tetejét, vágjuk fel. Az olaj azért kell, hogy ne ragadjon a kés bele a cukorba. Gyorsan dolgozzunk, mert a dobos cukor gyorsan megszilárdul.
  8. Kivesszük a hűtőből a betöltött tortát, és halványan késsel a tetejét berajzoljuk, beosztjuk 16 részre (én 8-ba osztottam, de 16-ba jobb). A maradék krémet habzsákba töltjük, és kis krémrózsákat nyomunk egy-egy szelet tortára, majd a felvágott dobos cukros tetőket ferdén ráhelyezzük körbe, és végül a közepére is nyomunk egy csokis vajkémrózsát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 19

Kabinetes torta! :)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek