r
Nosalty Logó

Diósguba torta

Katrin
Diósguba torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

803
Kalória
18.9g
Fehérje
93g
Szénhidrát
39g
Zsír
46.7g
Víz
37g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
47g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4815 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6923.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    2396 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    2708 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    557.9 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    280 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    664 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 4815 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk, s hagyjuk, hogy megszáradjon. Én általában előző nap felkarikázom, kirakom az asztalra, s másnapra készítem el a diós-guba tortát, addig jól megkeményednek a kiflikarikák.
  2. Fél liter tejet jól felmelegítünk, s kikészítünk egy nagyobb tésztaszűrőt. A kiflikarikák kb. 1/3-át belerakjuk a tésztaszűrőbe, s ráöntjük a meleg tejet, hogy megpuhítsa a tej. Természetesen a tésztaszűrő alá rakunk egy nagyobb lábost, s abba folyik a tej, amit még a következő szűrések alkalmával újra felmelegítünk, s a többi kiflikarikákra öntjük.
  3. Egy nagyobb tálba rakjuk ezeket a kiflikarikákat, majd rászórjuk a darált diót és a kristálycukrot, s óvatosan összekeverjük.
  4. Bekapcsoljuk a sütőt. Ezután kikészítünk egy tortaformát, aminek az alját kicsit kivajazzuk, s rárakosgatjuk a diós-gubákat.
  5. A 2 csomag vanília pudingport megfőzzük a 8 dl tejjel és a 8 evőkanál kristálycukorral. A vaníliapuding kb. felét ráöntjük a diós-gubákra, szépen elegyengetjük, s berakjuk a sütőbe kb. 20 percre a gázsütő 6-os fokozatára.
  6. Ha letelt a 20 perc, akkor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd ráöntjük a maradék vaníliapudingot, s berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
  7. Felverjük a tejszínt a cukorral, s a kihűlt vaníliapudingra terítjük, szépen elegyengetjük. Tetejét ki lehet díszíteni, de ez nem fontos. Visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s már felszeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek