Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós tallér

Diós tallér
Diós tallér
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden karácsonyra elkészítem ezeket a sütiket az egész család nagy örömére. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, darált dióból, cukorból, vajból, tojásból, fahéjból és szegfűszegből tésztát gyúrunk, majd gombócot formálunk belőle, és fóliába csomagolva, hűtőben legalább 1 órát pihentetjük (még jobb ha egy éjszakát).
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, és kb 3 cm-es kör alakú formával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és középső álláson 10-12 perc alatt világosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A porcukorból, 1 csipet fahéjból és a rumból mázat keverünk, és minden süti tetejét megkenjük vele. Minden sütit 1-1 fél dióval díszítünk. A mázat hagyjuk száradni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 304
elküldve: 4
receptkönyvben: 178
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

kzs1015

Mióta szakács: 2010.09.20.
7 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, születésnap, karácsonyi édességek, újév
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós tallér rumos mázzal, diós rumos tallér, diós rumos korongok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

acsni
Gemini84 / acsni Wed, 2012-01-11 12:08

Szia! Nemrég lett kész..ez vmi fantasztikus!!!! Gyors, egyszerű, isteni finom!!!! Rum helyett rumaromát használtam és így is tökéletes lett, ja és felét csokimázzal vontam be, úgy is finom! Köszönet a receptért! Szép napot

acsni
Gemini84 / acsni Tue, 2012-01-10 20:45

Szia! Már a hűtőben a tészta. Az lenne a kérdésem, h a rumot lehet vmivel helyettesíteni? Mert szeretném, h a kisfiam is tudjon enni belőle! Köszönöm

kzs1015
kzs1015 / kzs1015 Tue, 2012-01-10 20:58

Szia! Én sütőrumot szoktam használni, de szerintem rumaromás vízzel is működhet a recept. De a rumból gyakorlatilag teljesen kiszárad az alkohol, ezért nálunk a gyerekek is nyugodtan ehetik, sőt én kismamaként - teljes alkohol stop mellett - is ettem belőle :) Ha aromával csinálod, akkor örülnék ha írnál, hogy milyenre sikerült.

507
finomliszt 25 dkg
porcukor 20 dkg
dió 20 dkg
cukor 6 dkg
vaj 20 dkg
tojás 1 db
fahéj 0.5 tk
szegfűszeg 1 késhegynyi
rum 2 ek
dió 20 dkg