Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós sajtpuffancsok

Diós sajtpuffancsok
Diós sajtpuffancsok
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajtimádó lévén, szeretek a különféle ízekkel kísérletezni. Ez a recept is valahogy így született. :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bármilyen főzelék mellé megállja a helyét, különösen a sárgaborsó és a lencse mellé ajánlanám.

Kifejezetten harmonizál (szerintem) áfonyalekvárral. Mellé sült burgonyát, krokettet, rizst vagy salátát is fogyaszthatunk.

Sokféle borhoz el tudom képzelni, de nekem a vörösborokhoz illett igazán. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat az apróra vágott fokhagymával felverjük, a sajtot lereszeljük.
  2. A hozzávalókat a liszt és a dió kivételével alaposan összedolgozzuk. Ha már látjuk, milyen állaga lesz a masszának, igény szerint adjuk hozzá a darált diót és a lisztet. Nem szabad, hogy a "fasírt-alapunk" tömény/kemény legyen, mert úgy nehezebben sül meg, száraz lesz és lapos.
  3. Bő olajjal felhevített serpenyőbe két kiskanál segítségével belehelyezzük a sajt-fasírtokat, és ezek mindkét oldalát kb 3 percig sütjük, majd kivesszük, és papírtörölközőn lecsöpögtetjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 299
elküldve: 1
receptkönyvben: 176
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szaffyka

Mióta szakács: 2012.02.01.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

diós sajtfasírt, sajtfasírt dióval, sajtpuffancs,

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1392
trappista sajt 15 dkg
dió 6 dkg
finomliszt 4 evőkanál
olívaolaj 0.5 dl
krémsajt 100 g
tojás 2 db
fokhagyma 1 gerezd
joghurt 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl