Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-juharszirupos fagyi

Diós-juharszirupos fagyi
Diós-juharszirupos fagyi
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eddig készített fagylaltok közül, ennek az ízkombinációnak volt a legnagyobb sikere. Az tetszik a legjobban benne, ahogy a pörkölt diódarabok itt-ott megtörik a selymes textúrát. Nem éppen egy kalóriamentes fajta, de melyik fagyi az?!...


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, a habtejszínt a vaníliarúd kikapart magjával és az üres rúddal egy lábasban felmelegítjük, félrehúzzuk.
  2. Tálba téve, a tojás sárgákat a cukorral addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad. Rászűrjük a tejes-tejszínes folyadékot, állandóan keverés mellett.
  3. Az egészet visszaöntjük a lábasba és addig melegítjük, míg kissé besűrűsödik (ügyeljünk, hogy a forrpontot ne érje el). Tiszta tálba öntjük az egészet, hozzákeverünk 2 ek juharszirupot, s miután kihűlt, a hűtőbe költöztetjük egy-két órára.
  4. A hűtési idő leteltével, bekapcsoljuk a fagyigépet, beleöntjük a krémet. Miközben a gép dolgozik, a diót durvára vágjuk, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és rálocsolunk 3 ek juharszirupot, átforgatjuk benne, amikor kezd habosodni, félrehúzzuk.
  5. Amikor a fagyi már majdnem elkészült, hozzáadjuk a szirupos diót és kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 669
elküldve: 1
receptkönyvben: 235
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: fagyi
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: sorbet, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi, fagyikehely, parfé, karamellfagyi, fagyitorta

egyéb elnevezések

Diós-juharszirupos fagylalt

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sütike05
Sütike05 Wed, 2011-06-08 22:24

Én a tescoben vettem a külföldi áruknál. ( Ott találhatod meg ahol a mogyoróvajat meg a melaszt is látod )
Fél litert vettem 1200 forintért, és hármunknak fél évig elég volt. ( Amerikai palacsintához ettük :) Nyami )

HZ1012
HZ1012 Sat, 2010-11-06 20:52

Tényleg, hol lehet venni? (Nekem is csak úgy van, hogy Kanadából hozta ismerős.) Egyébként ha végképp nem sikerül szerezni, ennél a receptnél szerintem lehet használni mézet is. Az is tökéletesen összeillik a dióval.

Google-ba beütöttem, lehet kapni több helyen több félét is:
http://www.argep.hu/trend/JUHA/Juharszirup.html
Egy baja van, piszok drága, 1 deci kb. ezer forint.

petra
Petra / petra Thu, 2010-06-03 12:58

köszi Katyoka!
igen, b-ors, megpróbálhatod fagyigép nélkül is, ez esetben én mindenképpen a sokszor kevergetős eljárást javasolnám!
de ami biztosan beválik fagyigép hiányában: a parfé!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 13:35

Kedves Petra!
Nagyon szeretném kipróbálni ezt a receptet viszont annyi bökkenő van a dologban hogy nincs fagyigépem:(
Azt szeretném kérdezni hogy gép nélkül is el lehet készíteni valahogy???
Üdv,Orsi

katyoka
katyoka Tue, 2010-06-01 21:47

Szia!

ÉN ugyan nem Petra vagyok, de hátha még várod a választ.
Szóval nekem sincs fagyi gépem, de fagyit azt csinálok. Egyik verzió, hogy IKEÁban vagy LIDLben vagy bárhol máshol vett fagyiformába teszem. Ezt úgy képzeld el, hogy hat kis tartályba betöltöm a krémet, egy kis pálcikás kupakot teszek rá, és megy a fagyba. Ha jól megfagyott, akkor mint egy pálcikás fagyit lehet enni.
Másik verzió, hogy műanyag dobozba teszem a krémet, és abban a fagyasztóba. Itt javasolják, hogy pár óránként keverj rajta, nehogy kikristályosodjon.

SOk sikert!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-06-05 12:41

Megcsináltam, nagyon finom lett!

559
tej 300 ml
habtejszín 300 ml
vanília 0.5 db
tojássárgája 6 db
barna cukor 70 g
dió 2 marék
juharszirup 5 ek