Nosalty Logó

Diós habcsók 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Klári
Ezen a képen: Diós habcsók 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1461 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 331 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 366 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1461 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 331 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dióbelet durvára felvágjuk.
  2. A tojás fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, pár percig tovább verjük, majd az ecetet is hozzáadjuk és addig verjük, míg nagyon kemény nem lesz, ezután belekeverjük a felvágott dióbelet.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és kanál segítségével kis halmokat teszünk rá, ügyelve arra, hogy kellő távolságot hagyjunk köztük, mert sütés közben megnőnek. ( kb 5-6 cm)
  4. Előmelegített forró sütőbe tesszük, viszont sütni alacsony hőfokon kell (kb.150 fokon).
  • Sűtés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 275 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 65
  • 7 napos nézettség: 283
  • Össznézettség: 101349
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A húgom névnapjára készítettem meglepetésnek, mivel nagyon szereti.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

A dióbelet mikor kell beletenni?

Klári

Kedves Tünde! A dióbelet akkor keverem bele, amikor már kemény a hab. Üdv.: Klári

Törölt felhasználó

Kedves Klári! Köszönöm válaszod. Hétvégén megsütöttem és nagyon szuper lett. Üdv. Tünde

Wendy

Nekem is nagyon jól sikerült! Köszi a receptet!

Kiseszti

Kedves Klári, Szuper recept, ilyen szépet még nem sikerült sosem készítenem! :) A sütési id? nálam olyan jó háromnegyed órára sikeredett, normál gázsüt?ben, olyan 120-150 fok közötti h?mérsékleten, résnyire nyitott süt?ajtó mellett. Szóval köszönet a receptért! Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Kipróbáltam és szuper lett! Életemben elöször sikerült habcsókot sütni! Köszi a receptet!

Klári

Kedves Hozzászólók! Örülök a sikereiteknek, további jó sütögetést. Üdvözlettel: Klári

Törölt felhasználó

Sziasztok süt?-f?z? tündérek! Le kell írnom nektek,hogy mi történt velem a diós habcsók sütése közben..Ezt csak azért osztom meg veletek,hogy nehogy ti is így járjatok. A recept az szuper , csak szerény személyem nagyon béna volt-de csak azért mert nagyon jól akartam megcsinálni- . Már azt is elterveztem,hogy kinek viszek. Ha a tojás fehérjét kikeveritek kemény habbá a cukorral és az ecettel.-akkor a gépet tegyétek el,de csak azért mert a dióbelet csak lazán bele kell keverni.ÉN azt a hibát követtem el ,hogy a robot gépet el nem engedve-a kemény habba bele tettem a dióbelet és még tovább vertem .Az eredmény minden össze esett...a hab és az álmom. Váljék mentségemre,hogy most kezdtem sütni ..:-)Üdv.Eny

zizilezi

Én hétvégén próbálkoztam a habcsókkal. Mindent a recept szerint csináltam. Nem ez volt az els? kísérletem, de az eredmény most is ugyanaz. :) A süt?ben szépen kilapul, és nem szárad. A cukor kivált bel?le és megkaramellizálódott. Ízre nagyon finom volt, csak hát a kinézetével volt némi probléma. :) Végül arra jutottam, hogy a légkeveréses süt? lehet az oka a sikertelenségnek. Járt így más is??

Törölt felhasználó

Most lett kész, és isteni :) köszönöm a receptet

Törölt felhasználó

Ez a recept családi. Nagyon jól süt?-f?z?, kedves emlék? Irénke nagynénikém lelkemre kötötte, hogy senkinek el ne mondjam. Miután azóta vagy 70 év eltelt, azt hiszem ? is felmentene. Tojás fehérjeként 8 dg cukrot teszek a felver? edénybe. Melegvizes lábasba teszem a cukorral együtt a felverend? fehérjét. Villany ver?vel, de csak az egyes fokozaton !! addig verem, míg a hab szilárdan megáll. Kibélelt tepsiben meleg vízbe mártott nagy kanállal halmokat rakok, majd erre egy másikat, és még egyet. A tetejére fél dió kerül. 150 fokos akár légkeveréses süt?ben addig sül, amíg kívül szilárd bevonatot kap, de nem barnul meg.Az sem baj, ha kicsit karamellizálódik, csak fehéren szebb. Kicsit pihentetve kiszedhet?, belül krémes marad, mintha töltve lenne. Nagyon finom.A sárgájából mást lehet készíteni. Jó étvágyat. Ibaabi.

Törölt felhasználó

Elkészítettem,! Nagyon jó recept! Köszönöm!!

Boszi63

Meg kérdezném,hogy mennyi ideig kell sütni ???

bukovicszsolt

Kedves Klári! Nem bírtam ki hogy ne regisztráljak és gratuláljak. Igazán csodálom a sok pozitív hozzászólást, ?k biztos nem a recept alapján készítették a saját habcsókjukat, mert ez a recept a leírtak szerint kivitelezve nem eredményez habcsókot. Kedves K szétfolyik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!