r
Nosalty Logó

Epres minik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres minik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Hab+eper

Összesen 918 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Hab+eper

Összesen 3674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Hab+eper

Összesen 244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 918 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.5 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 3674 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Tészta

Hab+eper

Elkészítés

Tészta

  1. Kimérjük a lisztet és a porcukrot. Beletesszük a pici sót.
  2. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint. (Sosem olvasztom, nem tesz jót neki.)
  3. Ezután jöhetnek a tojássárgák, eldolgozzuk benne.
  4. Betesszük a hűtőbe pihenni. Addig megmossuk az epret, és elkészízjük a habot.
  5. Miután kész a hab, kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm vastagra, és 4-5 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk belőle.
  6. Félig megsütjük, mikor rózsaszínesedik a tészta, kivesszük, és egy-egy szem epret teszünk rá, habbal lefedjük, és visszatesszük alacsony lángon száradni. Amikor kicsit kezd barnulni a hab csúcsa, akkor kész.
  7. Ötlet: Lehet habzsákkal is befedni, de nekem úgy előfordul, hogy sok hab kerül 1-1-re, és a végére nem maradt. Így inkább fogok egy szem epret, beleforgatom a habba, és úgy teszem a korongra. A tetejüket az ujjaimmal kicsit csúcsosra formázom, hogy szépek legyenek.
  8. Mindig 1 tepsivel dolgozom, hogy ne hűljön nagyon vissza a tészta. Figyelni kell, nehogy megégessen a tepsi, így a kisgyerekek a szaggatásban tudnak segíteni.

Hab+eper

  1. Megmossuk az epreket. Ebből az adagból 2 tepsi szokott lenni. 2x24 db így számoljuk az epreket is. Egészséges, nem túl nagy eprekkel dolgozzunk.
  2. Felverjük a tojásfehérjét, közben vizet forralunk.
  3. Mikor a víz felforrt, elzárjuk alatta a gázt, és a tojáshabot rátesszük. Ekkor öntjük bele a porcukor is, és kemény, fényes habot verünk belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1495
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos már nem emlékszem, honnan kaptam a receptet, az ismerőseim nem hallottak még erről a sütiről, de mindig nagy sikert arat. :) Gyorsan fogy. ;)

Hozzávalók

Tészta

Hab+eper

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...