Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jégzajlás

Jégzajlás
Jégzajlás
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenszerűen talált recept, nagymamám szekrényében kutattam még karácsony táján.

Az eredeti recept 50 dkg cukrot ír, én úgy gondoltam, hogy nem karácsonykor fogok cukorbetegséget kapni, ezért csökkentettem rajta, de így is elég édes, viszont nagyon kis helyes (karácsonyi) sütemény, vagyis tulajdonképpen habcsók. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
  2. Hozzáadjuk a diót és a mazsolát.
  3. Az ostyát négyzetekre vágjuk, és ráhalmozzuk a tojásfehérjét.
  4. Rózsaszínre sütjük őket.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 206
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

jégzaj, ostyás habcsók, diós habcsók ostyalapon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dolin
Dolin Sat, 2012-12-15 22:36

Nagyon régen keresek hasonló receptet, imádom ezt a fajta sütit :) A piacon szoktam néniktől venni, de már nagyon vágytam rá hogy magam is elkészíthessem, most karácsony a próba, köszönöm :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-12-16 09:05

Igen, ezt en is a nagyim receptesfuzetebol vadasztam ki :) orulok hogy megtalaltad, remelem sikered lesz vele karacsonykor :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-05-25 07:32

Kedves Margit!
Én durvára vágtam a diót, őrölttel még nem próbáltam, de ha őrölve jobban szereted akkor érdemes úgy is kipróbálnod! Én szeretem ha ráharaphatok 1-1 diócskára :)
Örülök hogy tetszik a recept!!!
Jó sütögetést!!
Orsi

k.margaréta
k.margaréta Fri, 2012-05-25 06:28

Szia b-ors!
Már régóta keresem ezt a receptet, egy kedves néninél ettem nagyon sok évvel ezelőtt, szegényke már nincs köztünk, így nem tudom elkérni. Köszönöm, hogy megosztod velünk!
Egy kérdésem van, darálod a diót vagy durvára vágod!? Hogy fincsibb?
Köszönöm a válaszodat
Margit

688
cukor 30 dkg
tojásfehérje 6 db
dió 12 dkg
mazsola 10 dkg
ostyalap 6 db