r
Nosalty Logó

Diós-csipkelekváros linzer

Évi néni
Diós-csipkelekváros linzer
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

A többi hozzávaló

437
Kalória
7.9g
Fehérje
42.3g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
16.6g
Víz
62.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

A többi hozzávaló

Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

A többi hozzávaló

Összesen 5270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

A többi hozzávaló

Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    340.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3703.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    507.1 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    198.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 5270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 435 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A diót megdaráljuk, de csak annyira, hogy kicsit még darabos legyen.
  2. Minden szobahőmérsékletű anyagot dagasztógép táljába mérünk, majd összedolgozzuk. Ha keménynek érezzük, 1-2 kanál tejföllel puhíthatunk a tésztán. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára pihenni.
  3. A pihentetett tésztát kivesszük, kettévesszük, kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra. Linzer kiszúróval kivágjuk.
  4. A tészta tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével, és kevés nádcukorral megszórjuk, de csak a mintás tetejét. Az alsó lapokra nem kell cukor.
  5. 170 fokosra előmelegített sütőben alul-felül sütésen, 12-15 perc alatt megsütjük.

A többi hozzávaló

  1. Ha kihűlt, az alsó, teli lapra kenünk egy csapott teáskanál lekvárt, és összeragasztjuk a felső, mintás lappal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40x3

Időnként megszáll a vágy, hogy linzert süssek, mert nagyon szeretem, de most éppen nem fér bele a diétámba. Azért kettővel mégis minőségi ellenőrzést végeztem, és meg voltam elégedve a végeredménnyel. Így most nézhetem, amint szeretteim falják fel a kedvenc sütim. Ebből a mennyiségből 126 db, 6 cm átmérőjű lapocska lett , tehát 63 sütemény. Néhányba barack, illetve szilvalekvárt is tettem, mert a diós-fahéjas ízvilághoz nagyon jól illenek azok is. A teljes kiőrlésű lisztet kiválóan lágyítja a kevéske mascarpone.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...