r
Nosalty Logó

Diós borzas linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Diós borzas linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1048 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4185 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 410 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1048 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.8 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 4185 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 410 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót - a dió felét (a másik fele a felső lap beszórásához kell majd, s a dzsemet sem, az pedig az összeragasztáshoz kell), - s gyors mozdulatokkal, alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztát vékonyra, 3-4 mm vastagságúra lisztezett deszkán (én sütőpapíron szoktam mindent nyújtani) kinyújtjuk, tetszőleges formát választva (de körülbelül 4 cm átmérőjűnek megfelelő nagyságú legyen), kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, ne legyenek túl szorosan egymás mellett.
  3. A felét (ez lesz a teteje) megkenjük tojással, s megszórjuk a darált dió másik felével. Az alsó és felső lapokat így külön sütjük.
  4. Előmelegített, forró sütőben (180 fokon), alsó-felső sütéssel, 5-8 perc alatt szépre sülnek. (Vigyázni kell, figyelni, nehogy túlsüssük, hamar meg tud égni!)
  5. Hagyjuk kihűlni őket, majd az alsó lapokat, nem spórolósan, megkenjük dzsemmel, s ráhelyezzük a felső lapokat, picit igazgatva, kicsit mozgatva egymás tetején, hogy a dzsem szépen elosztódjon közöttük. (Óvatosan!)
  6. Nekem 32 db sütemény lett ebből a mennyiségből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X36X2
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 31026
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 01.

Ajánló

Van, aki meghinti az ilyen jellegű süteményt porcukorral, de én nem szoktam, így is szép!  A "felvezetőben" már írtam a tárolásáról! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, sokáig elállós, omlós linzer.....két és fél hónap, s itt vannak a decemberi ünnepek....addig lehet próbasütést végezni.....ajánlom mindenkinek, mert valóban istenien finom.....fogyasztás előtt érdemes elkészíteni egy héttel - ráadásul, nem kell akkor ezzel bíbelődnünk -, s egy jól zárható, fedeles fémdobozban tartani......az ilyen jellegű sütemények minél tovább állnak, annál finomabbak.......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek