Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslinzer

Tojáslinzer
Tojáslinzer
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tojáslinzer húsvétra. A linzert már jóval az ünnep előtt elkészíthetjük, hiszen dobozban sokáig eláll.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, porcukrot és a sót vegyítsük össze, és a vaj hozzáadásával készítsünk morzsalékos tésztát. (Legjobb, ha a robotgép krémkeverőjével végezzük, mert így nem olvad meg a kezünktől a vaj.)
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe kb. 60 percre.
  3. A tésztát lisztes felületen nyújtsuk kb. fél cm vastagra, és szaggassuk ki tojás alakú kiszúróval úgy, hogy minden másodiknak közepét egy kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. A tésztát rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük kb. 10 percig.
  5. Ha már langyosra hűltek, lekvárral ragasszunk össze egyet-egyet, végül szórjuk meg a linzereket porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 871
elküldve: 8
receptkönyvben: 209
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáslinzer húsvétra, húsvéti tojás linzer, lekváros linzer húsvétra

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

571
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
vaj 20 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
sárgabaracklekvár 8 ek