Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós almáspite 3.

Diós almáspite 3.
Diós almáspite 3.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a tésztához csak kb. 15 dkg porcukrot használtam és a töltelékhez sem tettem 20 dkg-ot. Túl édes lett volna.
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Megjegyzés:
A tepsi mérete: 30x40 cm

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporral elkevert liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojásokat és annyi tejföllel összegyúrjuk, hohy jól formázható tészta legyen.
  2. 1 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Ezalatt az almát meghámozzuk, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, cukorral, fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  3. A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagsagúra kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Darált dióval megszórjuk, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, majd a másik tésztalappal beborítjuk.
  4. Villával megszurkáljuk, megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben (kb 180 fokon) megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 391
elküldve: 5
receptkönyvben: 163
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi71

Mióta szakács: 2009.10.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós almáspite, almáspite dióval, diós-almás oite, almás pite, almás pite dióval

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

texagika
texagika Sun, 2011-11-20 23:38

Felhasznaltam az osszes eloirt cukrot, mar csak azert is, mert itt, Amerikaban az nem szamit sutemenynek, ami nem olyan edes, mint a mez. :-) Tojasbol csak kettot tettem a tesztaba. Nagyon jo recept, gyonyoru lett az eredmeny es hatalmas sikert aratott. Koszi

tussy
tussy Sat, 2010-02-06 18:59

 

Nekem is soknak tünt a 4 tojás, csak kettőt tettem bele,és fele cukrot. Összeállításnál igy is kicsit ragadt, de kipihente a hűtőben. Viszont nem tettem több lisztet!
Nagyon jó omlós és finom, nem hiányzik a több cukor!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-01-05 00:04

Az egyik receptkönyvemben benne van ez a recept, egyszer próbálkoztam vele, nem arattam sikert. Amikor a tésztához összegyúrtam a hozzávalókat, nagyon ragadt és még ugyanannyi lisztet felvett. Gondoltam azért, mert sok az a 4 tojás, más receptek 1 tojást írnak. Van ötleted, hogy mi lehetett a hiba? Leellenőriztem tuti jól tettem bele a hozzávalókat. Válaszodat előre is köszi.

ildi71
Ildi71 / ildi71 Sun, 2010-01-24 17:08

Én is könyvből sütöttem (Házi sütemények c.), de nekem elsőre jó lett a tésztája. Ha mindent a leírás szerint csináltál, sajnos nem tudom mi lehet az oka.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-10-17 15:56

Köszi a választ, megsütöttem, hát ilyen finomat még nem ettem. A tészta és az alma is isteni lett. Vissza kell magam fogni hogy ne egyem meg mindet a vendégek elől......

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-09 08:01

Szia! Nekem is hagyományos sütőm van, kb meddig kell sütni a tésztát?

ildi71
Ildi71 / ildi71 Sat, 2009-10-10 11:18

Szia Zsuzsa!

Kb. 30 perc a sütés ideje. Az elején nagy lángon sütöm, amikor már jön az illata, kis lángra teszem, és addig sütöm amíg szép sárga nem lesz a teteje.

ildi71
Ildi71 / ildi71 Wed, 2009-10-07 17:09

Szia Klarissz!

Azaz igazság, hogy nekem hagyományos gáztűzhelyem van: nagyláng és takarékláng fokozattal. Az elején nagy lángon sütöm, később teszem kisebb lángra. Bocsi, de a modernebb sütőkkel kapcsolatban nincs tapasztalatom.
üdv
Ildi71

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-10-07 15:47

Kedves Ildi71!
Érdeklődöm, hogy hőlégkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel kell sütni ezt a sütit?
üdv. Klarissz

1754
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tojás 4 db
tejföl 3 ek
alma 1 kg
dió 10 dkg
porcukor 20 dkg
citrom 1 db
fahéj 1 kk
tojás 1 db