r
Nosalty Logó

Porhanyós diós pite

Lizinka_
Porhanyós diós pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Linzertésztához

Diós masszához

1738
Kalória
32.1g
Fehérje
176.1g
Szénhidrát
103.7g
Zsír
96.7g
Víz
369.3g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
74.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Linzertésztához

Diós masszához

Összesen 1738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Linzertésztához

Diós masszához

Összesen 6950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Linzertésztához

Diós masszához

Összesen 411 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 1738 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    415 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    177 g
  • Koleszterin
    1477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3830 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    704.3 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3077 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2920 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1872 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2031 micro
Összesen 6950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 411 kcal

Elkészítés

Linzertésztához

  1. A lisztet összedörzsöljük a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a citromhájat. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, amit két részre osztunk. Letakarva kb. 20 percig pihentetjük.

Diós masszához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Egy méretes edényben habosra keverjük a tojások sárgáját 5 dkg cukorral. A fehérjéből és a maradék cukorból kemény, fénylő habot verünk. A fehérjét belekeverjük a sárgájába, ezután vegyítjük bele a darált diót, a lisztet és a fahéjat.
  2. Az egyik fél tésztából kb. fél cm vastagságú téglalapot nyújtunk. A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített 180 C-os sütőben halvány barnára sütjük.
  3. Ezután egyenletesen ráborítjuk a diós masszát és befedjük a másik nyers tésztalappal.
  4. A tepsit visszatesszük a 180 C-os sütőbe és aranybarnára sütjük.
  5. A kész süteményt kihűtjük és tetszőleges darabokra szeleteljük.
  6. A tetejét meghinthetjük ízlés szerint porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Pontot tettek az örökös vita végére: kiderült, hogy az igazi...

Régóta fennálló vita övezi a műfenyő vs. valódi fenyő témakörét. Vajon melyik megvásárlásával ártunk többet a környezetünknek? A kivágott fákkal vagy a sok műanyaggal és melléktermékkel, ami egy műfenyő gyártása során keletkezik? Az Ökológiai Kutatóközpont elmondta, melyiket érdemes választani, ha a cél a fenntarthatóság.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...