Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmás-pekános pite

Birsalmás-pekános pite
Birsalmás-pekános pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyikám isteni lekvárját szerettem volna egy finom, egyszerű sütiben felhasználni.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat morzsoljuk bele a lisztbe, majd keverjük hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejszínt.
  2. Gyúrjuk össze, majd egyengessük el a piteformádban. Tegyük hűtőbe néhány órára vagy a fagyasztóba 30-45 percre.
  3. Ha megdermedt, 180°C-on süssük aranybarnára úgy, hogy sütőpapírral kibéleljük, és beleszórjuk a pekánt. Így időt és energiát spórolunk, hiszen egyszerre vaksütjük a tésztát és pirítjuk a diót. :) Azért tartsuk rajta a szemünket, a dió gyorsabban megpirul, korábban ki kell vennünk!
  4. Amíg sül a tészta, készítsük el a tejszínhabot a habfixálóval!
  5. Ha megsült a tészta, hűtsük szobahőmérsékletűre, majd kenjük meg ízlés szerinti mennyiségű birsalmalekvárral, a tetejére pedig szórjuk rá a pekánt! (Én durvára szoktam vágni, így könnyebb lesz szeletelni a sütit.)
  6. Végül kenjük meg a tejszínhabbal! Akár azonnal is fogyasztható, de másnapra finomabb, hiszen kicsit megpuhul a tészta. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 890
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Chotu

Mióta szakács: 2012.01.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pekándiós pite, birsalma lekváros pite, lekváros pite pekándióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

594
vaj 20 dkg
finomliszt 30 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
habtejszín 20 ml
lekvár/ dzsem 10 dkg
pekándió 10 dkg
habtejszín 250 ml
habfixáló 1 csomag