Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dinsztelt hagymás hajtogatott pogácsa

Dinsztelt hagymás hajtogatott pogácsa
Dinsztelt hagymás hajtogatott pogácsa
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy éve a neten találtam, azóta ez a férjem kedvenc pogácsája. A barátok is elkérték már a receptjét. :-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A vajat és a zsírt picit megolvasztjuk.
  3. A lisztet a zsiradékkal, a sóval összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást, és az élesztős tejfölt.
  4. Letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk.
  5. A hagymát megpuculjuk és apró kockára aprítjuk. Pici olajon teljesen üvegesre dinszteljük.
  6. A megkelt tésztát kinyújtjuk 6-7 mm vastagra, és megkenjük a dinsztelt hagymával.
  7. Hajtogatjuk jobbról-balra, felülről-le, és fél órát pihentetjük.
  8. Ezt a hajtogatást megismételjük még kétszer, fél órás pihentetésekkel.
  9. Majd jó ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét éles késsel kicsit bekockázzuk, és kiszaggatjuk.
  10. Lekenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 26 214
elküldve: 18
receptkönyvben: 350
elkészítve: 18/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hagymás pogácsa, pogácsa dinsztelt hagymával, vöröshagymás pogi

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

f_ancsa
f_ancsa Wed, 2013-06-05 15:05

Tegnap elkészítettem a pogikat, nagyon finom lett és másnap is jó puha:)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Wed, 2013-06-05 18:24

Kedves Ancsa!
Örülök, hogy ízlett és köszönöm a visszajelzést! :-)
Üdv: Alkonyat

paisano
paisano Sat, 2012-12-29 14:40

Harmadszor csinálom és nem tudok eleget sütni belőle. Most már 2 kg lisztből lesz de szerintem holnapra megint nem marad. Annyival szoktam megbolondítani, hogy a hagymán egy kis apróra vágot bacont is megpirítok majd az egészet leturmixolom és ezzel kenem meg. Valami isteni!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sat, 2012-12-29 14:57

Örülök, hogy ennyire ízlik! :-)
Nálunk is rendszeres "vendég" az asztalon.Nagyon szeretjük.
Kifogom úgy is próbálni ahogy írtad. Köszi a tippet.
Szép napot.
Üdv: Alkonyat

nyiff
nyiff Mon, 2012-09-24 11:10

Szia!A zsírt lehet olajjal pótolni és ha igen kb. mennyi kell bele? Válaszod előre is köszönöm!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2012-09-24 12:08

Kedves Nyiff!
Nem javasolnám az olajat, nagyon elnehezíti. Mivel a hagymát olajon kell megdinsztelni, abból az olajból is fog a tésztába maradni. Ha nem szeretnél zsírt használni akkor inkább csak vajat tegyél bele.
Üdv: Alkonyat

zafirov
zafirov Wed, 2012-09-05 19:30

Ma ismét elkészítettem és még fincsibb lett mint először. Azért egyben nem voltam biztos, hogy a hagymát egyszerre, vagy háromba osztva minden hajtogatáskor kell e rákenni, ezért én most minden hajtogatás előtt megkentem. Isteni leveles és fincsi lett így is :-))

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2012-09-06 10:20

Szia!
Örülök, hogy megint megcsináltad és ízlett. :-)
Mi is nagyon szeretjük, főleg a férjem kedvenc pogácsája, bár a család és a barátok is imádják.
A hagymát egyszerre szoktam rátenni, mikor kinyújtom és úgy hajtogatom.
Most hétvégén én is megcsinálom megint, jön a család és míg készül az ebéd a grillen jó lesz majszolni. :-)

zafirov
zafirov Tue, 2012-05-29 11:13

Tegnap elkészítettem, de nem tudom, hogy hol vagy miben lehetett a hiba de amikor beleöntöttem a tejfölt egy nagyon ragacsos híg tészta lett. Sztem kicsit sok volt a megadott mennyiség. Azért nem dobtam ki, hanem tettem még hozzá lisztet és így végül is nyújthatóvá vált. A végeredmény azonban így is finicsi volt. Én még egy kis borssal feltúrbóztam az édes hagymát dinsztelés közben és így igazán a mi ízlésünk való lett.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Tue, 2012-05-29 12:47

Szia!
Én megcsináltam, 150g -os és 175g-os tejföllel is nem egyszer már. Elég a 150g-os is , de a 175g-ossal még puhább lesz a pogi, és nem lenne szabad annyira híg tésztát kapnod amit írtál. A kelt tészták lelke a hosszú alapos gyúrás. Mikor picit több tejföllel dolgozok, nekem is ragacsos de jó sokág gyúrom-dagasztom és felveszi a mennyiséget.
Egyébként jól megoldottad, hogy tettél még bele lisztet.Próbáld ki legközelebb, hogy jól kidolgozod a tésztát és hidd el nem fog kelleni még liszt bele vagy elég akkor a 150 g-os tejföl is, és azt nem kell hosszú percekig gyúrni.
Egyébként örülök, hogy kis akadállyal is de megcsináltad és ízlett. :-)
(Bele is írom a receptbe akkor a 150g -ot, hogy könnyebség legyen)
Remélem azért elkészíted még!? Nálunk mindig nagyon nagy sikert arat, és rendszeres kívánság. :-D
Üdv: Alkonyat

zafirov
zafirov Tue, 2012-05-29 13:31

Hát persze, ez a kis apróság nem szegte kedvemet, mert mint írtam nagyon fincsi a végeredmény §:-)) Mondjuk a fő változtatás a dupla adag lesz :-)) mert ez nagyon kevéskének bizonyult:-)) mindenki ezt akart volna még reggelizni is.

zafirov
zafirov Fri, 2012-05-25 08:03

Szeretném megkérdezni, hogy mekkora pohár tejföl kell bele:-))

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2012-05-25 08:08

Szia!
Egy kis pohár tejföl 175g.
Remélem ízleni fog, nagyon puha lesz és még másnap is olyan mintha akkor sült volna, nem lesz száraz. :-)
Üdv: Alkonyat

zafirov
zafirov Fri, 2012-05-25 10:45

Köszönöm gyors válaszod, biztos, hogy el fogom készíteni:-))

705
finomliszt 50 dkg
teavaj 20 dkg
sertészsír 5 dkg
tojás 1 db
tejföl 150 g
élesztő 2.5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
1 ek
vöröshagyma 4 közepes fej