Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros linzer Andi konyhájából

Lekváros linzer Andi konyhájából
Lekváros linzer Andi konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szapora, olcsó és finom aprósüti. Igaz, hogy másnapra puhul meg, de nyugodtan vihetjük kirándulásra, piknikre. A nagy melegben sem kell attól tartani, hogy megromlik. Sütéskor vigyázzunk, nehogy megégjen, mert hamar sül! 40 db sütike lett ebből az adagból.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
  3. Kiszaggatjuk egy kis pohárral vagy pogácsaszaggatóval.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni.
  6. Sárgabaracklekvárral összeragasztunk kettőt.
  7. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 810
elküldve: 3
receptkönyvben: 100
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

filléres lekváros, lekváros linzer, linzer lekvárral töltve, linzer

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csipetke123
csipetke123 Sun, 2012-12-16 12:53

Nagyon finom, én még tettem hozzá egy kis fahéjat is, így is nagyon finom lett :)

542
finomliszt 50 dkg
cukor 25 dkg
sertészsír 20 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1.5 dl
sárgabaracklekvár 10 ek
porcukor 5 ek