Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Datolyás almás diós rétes

Datolyás almás diós rétes
Datolyás almás diós rétes
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a lisztmennyiség 2 tepsi rétes kihúzására elegendő. Nekem 2 rúd datolyás, almás, diós és 2 rúd túrós meggyes rétes jött ki.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót, felvert tojást, citromlevet és a langyos vizet. Addig gyúrjuk, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
  2. Majd kivesszük a tálból sodródeszkára. Kétfelé osztjuk, és cipókká összegyúrjuk. A tetejére 1-1 kanál langyos zsírt teszünk, hogy ki ne cserepesedjék, míg pihenni hagyjuk letakarva. Addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A megmosott meghámozott almákat uborkareszelőn lereszeljük karikákra, és hozzáadjuk a porcukrot, fahéjat és elkeverjük.
  2. Az aszalt datolyát jól megmossuk, kimagozzuk, és hozzákeverjük az almához.

Töltés,feltekerés

  1. Egy fehér tiszta abroszt ráterítünk az asztalra. Meglisztezzük, és a közepére helyezzük a tésztát.
  2. Megkenjük a tészta tetejét ismét olvasztott zsírral, és elkezdjük a kihúzást.
  3. Kézfejünkkel alányúlunk, és minden oldalról kihúzzuk asztal széle felé a tésztát. Egészen addig, míg az asztal széléig nem ér.
  4. Leszedjük a végeit, amelyek lelógnak az asztalról. Félretesszük. Meglocsoljuk a zsírral, és rászórjuk a vaníliás cukorral elkevert, pirított darált diót. Erre ráterítjük a datolyás almás tölteléket. Ismét meglocsoljuk zsírral.
  5. Két oldalát ráhajtjuk, és az abrosszal lazán feltekerjük. A felénél kettévágjuk, és a tepsibe rakjuk egymás mellé. A tetejét is megkenjük zsírral. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40-45 percig sütjük. Sütőtől függően, hogy átsüljön. Langyosra kihűtjük, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: rétes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szlovák
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rétes datolyával, datolyás réteskülönlegesség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

501
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
1 csipet
víz 2 dl
citromlé 1 teáskanál
sertészsír 10 ek
alma 15 közepes db
porcukor 10 dkg
fahéj 3 kávéskanál
datolya 20 dkg
dió 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag