r
Nosalty Logó

Datolyás almás diós rétes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Datolyás almás diós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Töltés,feltekerés

Összesen 501 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Töltés,feltekerés

Összesen 6017 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Töltés,feltekerés

Összesen 144 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 501 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2831.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1467 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    846.7 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    2624.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    301 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 6017 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Töltés,feltekerés

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót, felvert tojást, citromlevet és a langyos vizet. Addig gyúrjuk, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
  2. Majd kivesszük a tálból sodródeszkára. Kétfelé osztjuk, és cipókká összegyúrjuk. A tetejére 1-1 kanál langyos zsírt teszünk, hogy ki ne cserepesedjék, míg pihenni hagyjuk letakarva. Addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A megmosott meghámozott almákat uborkareszelőn lereszeljük karikákra, és hozzáadjuk a porcukrot, fahéjat és elkeverjük.
  2. Az aszalt datolyát jól megmossuk, kimagozzuk, és hozzákeverjük az almához.

Töltés,feltekerés

  1. Egy fehér tiszta abroszt ráterítünk az asztalra. Meglisztezzük, és a közepére helyezzük a tésztát.
  2. Megkenjük a tészta tetejét ismét olvasztott zsírral, és elkezdjük a kihúzást.
  3. Kézfejünkkel alányúlunk, és minden oldalról kihúzzuk asztal széle felé a tésztát. Egészen addig, míg az asztal széléig nem ér.
  4. Leszedjük a végeit, amelyek lelógnak az asztalról. Félretesszük. Meglocsoljuk a zsírral, és rászórjuk a vaníliás cukorral elkevert, pirított darált diót. Erre ráterítjük a datolyás almás tölteléket. Ismét meglocsoljuk zsírral.
  5. Két oldalát ráhajtjuk, és az abrosszal lazán feltekerjük. A felénél kettévágjuk, és a tepsibe rakjuk egymás mellé. A tetejét is megkenjük zsírral. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40-45 percig sütjük. Sütőtől függően, hogy átsüljön. Langyosra kihűtjük, felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 890
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Datolyás almás diós rétes
Smaragd konyha 149 recept

Ez a lisztmennyiség 2 tepsi rétes kihúzására elegendő. Nekem 2 rúd datolyás, almás, diós és 2 rúd túrós meggyes rétes jött ki.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Töltés,feltekerés

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek