Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darabos sárgabarack dzsem

Darabos sárgabarack dzsem
Darabos sárgabarack dzsem
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor kibontja az ember, megüti az orrát a nagyon finom barackillat. Nem csak édes, mint a lekvár, hanem igazi barackba harapunk, mikor fogyasztjuk.
Elkészítése pofonegyszerű, és nem kell félni, hogy nem áll el, mert nagyon gyorsan elfogy.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom palacsintába, császármorzsához.
Reggelire vajas pirítóssal a legfinomabb csemege.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jó érett barackot megmossuk, kimagozzuk, és elfelezzük.
  2. Fényes nagy  fazékba tesszük fel főzni.
  3. Beletesszük a cukrot, és a dzsemfixet.
  4. Folyamatosan kevergetjük, és ha felforr még 3 percet főzzük.
  5. Azonnal forrón jól kimosott, kiforrázott üvegekbe töltjük.
  6. A kupak alá celofánt teszünk, és rögtön lezárjuk.
  7. Száraz dunsztban hagyjuk 3 napig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 37 444
elküldve: 5
receptkönyvben: 191
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Baki Erzsebet
Baki Erzsebet Sat, 2010-08-07 16:11

Sziasztok ! Én soha nem teszek celofánt a kupak alá és a szalicilt meg belekavarom az egész anyagba mikor már eloltottam a tüzet .Nem kupakolom le azonnal,hanem hagyom hülni mig a teteje kissé szárad,keményszik.Igy a gőz nem csapodik le a kupakra és biztos ,hogy nem penészedik be.Elöször csak a cukor egy részét teszem a barackra épp hogy levet engedjen ,majd csak késöbb teszem hozzá a többi cukrot és hagyom főni , igy szép világos marad.Ahány ház annyi szokás.

Negyedik2012
Negyedik2012 Sat, 2013-07-13 00:22

Szeretettel remélem, hogy leszoktál a szalicilról. A Nátrium Benzonát sokkal barátságosabb az egészségünkkel.
Szeretettel tanácsolom, váltsál! Időben!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-25 14:23

Kupak alá celofán???!!!! Fából vaskarika. A jó, sértetlen és nem száz éves kupakok (helyesen: üvegzáró lapkák) tökéletesen zárnak. Biztosan csak rontani lehet az aláhelyezett celofánnal. Vigyázat! üveg és lapka összeillő rendszer kell hogy legyen! Talán azért kényszerülhet valaik ilyen celofános kiegészítésre, mert nem összeillő üveggel és kupakkal próbálkozott.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-06-25 19:30

Kedves Slaci!
Biztos nagyon sok befőttet dzsemet készítesz, ha ennyire tudod mi jó és mi nem.
Ha nem illik össze az üveg és a kupak akkor nem zár rendesen.
Tapasztalatom szerint a teljesen újonnan vásárolt záró kupakok között többször is találtam olyat, ami kibontáskor fekete színűre színeződött állapotban volt. Ezért rakok a kupakok alá mindíg celofánt
Nem muszáj követni ez csak egy jó tanács! Marika.

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-06-25 14:37

Kedves Laci! A válasz ott van a saját hozzászólásodban. Jó, sértetlen és nem százéves kupakok...Épp ezért kell a celofán néha. Nem minden háztartás szerelkezik fel 5 évente új kupakokkal. Mi is használjuk otthon, de egyedül azért, mert jórészük néhol már sérült. Természetesen az újak, sértetlenek alá nem kerül semmi. Ha pedig nem illik össze az üveg a kupakkal, akkor azon nincs az a celofán, ami segítene... :-)
Üdv: Eszter
ÉS nem, semmit nem ront el a celofán.

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-05-13 20:26

Az nem elég hogy nyílik. Akkor a jó amikor teljesen kivan nyílva és sok sok nap sütés érte.Ami most van az még nem jó ! Most még inkább ne szedjetek, majd csak június közepe körül. Nem lesz jóízű ha most teszitek el. Akkor gyűjtsétek amikor a legtöbb sárga virágpor van rajta , mer állítólag az adja meg a zamatát.Üdv Edit

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Thu, 2010-05-13 00:00

Hát ezt valóban nehéz elképzelni, hogy ma valaki ezt befőzte. Valószínü, hogy eltévesztette, csak a receptkönyvébe akarta beírni, de az is lehet, hogy egy kis humort akart becsempészni erre az oldalra, ami sikerült, mert most már én is nevetek. További vidám napokat mindenkinek!

rizsa
rizsa Wed, 2010-05-12 21:34

Azt hiszem csak el kéne ültetni a kis konyhakertembe azt az ananász palántát, amit johensen küldött Californiából:)

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-12 20:45

De nincs ezzel semmi baj, mert nagyon jót szórakozunk. Igaz Rizsa alias Kata biztos még mindig mustot csinál mert nem ír semmit. Sok a munka . Hiába ha szezon van akkor menni köl :)))))))))))))))

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Wed, 2010-05-12 20:31

Ha jól látom ezt a receptet 2009. 07. 11-én küldték be. Akkor miért ne lehetett volna már sárgabarack? Mi ezen a vicces?

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-12 20:41

Kedves Gerzsó ! Az a gond , hogy ezt ma valaki elkészítette az Ezt főzitek ma című oldal szerint! Kattints rá és meglátod:))))

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-12 20:31

Marika! Amíg mi dolgozunk addig Te főzz nekünk valami finomat !Üdv Edit ui oké ?

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-12 20:30

A musttal vigyázz nehogy a wc -re kelljen rohangálnod, és nem tudsz befőzni semmit. még a végén lemaradsz Üdv Edit

rizsa
rizsa Wed, 2010-05-12 18:04

Kedves Edit,

nem tudok kapaszkodni, mert a földön fekve röhögök:))))
Na elég a viháncolás, megyek szőlőt szűretelni:) Kell a jó bor:)
Tényleg, ha holnapra lesz must, akkor azt feltehetem ide?

Kata

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2010-05-12 18:39

Az lesz a legjobb ha még kóstolót is küldessz nem csak felrakod!, Gyorsan valamit összeütünk, hogy legyen mire csússzon!Nem ám csak itt csorgatjuk a nyálunkat!
Szervezünk egy jó kis tavaszi szüreti mulatságot!Szép napot Marika

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-12 20:28

" Mi az hogy nagyon is " Na ha Te szüretelsz akkor én meg megyek diót verni ! De abból mit csináljak???Ja majd diópálinkát:)))

rizsa
rizsa Wed, 2010-05-12 17:27

Azt hiszem itt az ideje laraed, hogy megnézzem, mi terem éppen Peruban:)
Azért aki ma ezt befőzte és nem Peruban él, elmesélné, honnan szedett befőzésre alkalmas sárgabarackot? Úgy megkívántam:)

Kata

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-12 17:51

Na mindegy megyek és elteszem még azt a maradék meggyet:))))))))))))))))))))))

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-12 17:54

Kedves Kata ! Csak jelzem KAPASZKODJ MEG már bodza szörpöt is csinált ma valaki :))))))))))))))) Lehet , hogy csak mi vagyunk ilyen lusták!!!!!!!!!!Üdv Edit

szibur
szibur Thu, 2010-05-13 20:06

Bocsi de már nyílik a bodza virág!Menny ki az erdő szélre és nézd meg!

rizsa
rizsa Wed, 2010-05-12 09:19

Na csak beérett a meggy után a sárgabarack is:))))
Örömmel látom, hogy egyes embertársaimnak már javában tart a befőzési szezon:))))

Kata

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-12 17:00

Kedves Kata ! Megint ez a befőzés!!!Lehet, hogy megint Peru!!????

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-28 20:32

Szerintem kimaradt a cukor

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-01-29 15:20

Igazad van ! Nagyon köszönöm a figyelmeztetést.
A cukor mennyisége a dzsemfix zacskóján szerepel!1 kg gyümölcshöz 35 dkg cukor!Marika

1856
sárgabarack 4 kg
dzsemfix 3 csomag
cukor 1.4 kg