r
Nosalty Logó

Darabos őszibarackdzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Darabos őszibarackdzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 806 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 8051 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    386 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 806 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2049.2 g
  • Cukor
    1980 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    5119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9331 micro
  • β-crypt
    3859 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5242 micro
Összesen 8051 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként felteszünk forrni egy nagyobb fazékba vizet, majd a hibátlan barackokat, 3-4 db-ot egyszerre, szűrőbe tesszük, és rövid időre a forró vízbe mártjuk.
  2. Ezután egy tálba rakjuk, lehúzzuk a héját, kivesszük a magházakat, kisebb darabokra vágjuk, és egy nagyobb fazékba rakjuk, ezt így folytatjuk, amíg van a barackból. Ezután lemérjük, nekem 5 kg maradt tisztán mérve.
  3. Ha végeztünk az előkészítéssel, belekeverjük a citromsavat, majd feltesszük főzni, a keletkező habot, ha van, egy szűrő segítségével eltávolítjuk, és szükség szerint néha megkeverjük.
  4. Amikor a kívánt sűrűséget elérte, és még a színe is szép, de vannak benne nagyobb darabok, egy krumplinyomóval kissé összetörjük, de vigyázzunk ne legyen pépes!
  5. Ekkor hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot, ez függ a barack érettségétől is, jól átkeverjük, folyamatos keverés mellett felforraljuk, most már nem szabad magára hagyni, a forrástól számítva kb. már csak 10 percig főzzük.
  6. Végül a tűzről levéve tisztára mosott és csirátlanított csavaros üvegekbe merjük, szorosan lezárjuk, majd egy pár percre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1627
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 26.

Receptkategóriák

Darabos őszibarackdzsem
Katharosz 498 recept

A befőzés időszakában vagyunk, én rendszeresen készítem ezt a lekvárt is, mert nagyon finom aromás, az elkészítése sem bonyolult, érdemes ezt is kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek