r
Nosalty Logó

Currys karalábé gratin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Currys karalábé gratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 392 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 784 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 78 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 392 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 784 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábét megtisztítjuk, mossuk, először ketté-, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. A karalábészeleteket egy nagyobb vagy két kisebb tűzálló tálba - amelyet előzőleg kevés vajjal kikentünk- rétegezzük, mint a tetőcserepeket.
  3. A vajat egy edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, megszórjuk a curry porral, kb. 1 percig tovább dinszteljük, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Sóval és borssal ízesítjük, felfőzzük, kb. 1-2 percig főzzük, majd a karalábéra öntjük.
  4. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1138
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy finom köret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek