r
Nosalty Logó

Cupcake Nini chef konyhájából

Nini chef
Cupcake Nini chef konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta (kb. 12 db-hoz)

Citromos-sajtkrémes frosting (tetejére 12 db-hoz)

Csokis vajkrém (tetejére 12 db-hoz)

1966
Kalória
7.1g
Fehérje
228.9g
Szénhidrát
117.4g
Zsír
41.1g
Víz
84.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
204.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta (kb. 12 db-hoz)

Citromos-sajtkrémes frosting (tetejére 12 db-hoz)

Csokis vajkrém (tetejére 12 db-hoz)

Összesen 1966 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta (kb. 12 db-hoz)

Citromos-sajtkrémes frosting (tetejére 12 db-hoz)

Csokis vajkrém (tetejére 12 db-hoz)

Összesen 11786 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta (kb. 12 db-hoz)

Citromos-sajtkrémes frosting (tetejére 12 db-hoz)

Csokis vajkrém (tetejére 12 db-hoz)

Összesen 466 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    228.9 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    893 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1966 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    704.6 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    285 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5002.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1373.6 g
  • Cukor
    1225 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    246.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5689 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    606 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5357 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    3973 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 11786 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 466 kcal

Elkészítés

Tészta (kb. 12 db-hoz)

  1. A margarint mikrózzuk meg kb. 1 percre. A lágy margarint, a cukrot és a vanília aromát keverjük össze mixerrel. Lágy, levegős masszát kell kapni.
  2. A tojásokat fokozatosan a masszához keverjük.
  3. Lassú fokozatú kevergetés közben a lisztet lassan adagoljuk.
  4. Végül a tejet is hozzákeverjük. A végeredmény pedig egy nagyon légies tészta massza.
  5. A muffin sütőformát kibéleljük muffin papírral. Kiadagoljuk a tésztát (kb. 1,5 ek egy formába), és előmelegített sütőben 25-28 percig sütjük. Ha szép aranybarna a teteje, akkor ki lehet szedni. Nem kell megijedni, ha a tészta egy kicsit képlékeny, miután kihűl, szilárdabb lesz. Ennek a tésztának nem kell felemelkednie a sütőben, mint a muffinnak. A teteje nem púpos, hanem lapos, hogy könnyen rá lehessen nyomni a krémet.

Citromos-sajtkrémes frosting (tetejére 12 db-hoz)

  1. A krémsajtot, a vajat (mikróban meglágyított) és a citromhéjat mixerrel összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. A legvégén belefacsarhatjuk a citrom levét is. Ha ezt megtesszük, akkor érdemes még egy kis porcukorral visszasűríteni a krémet.
  2. A krémet lefedve tegyük hűtőbe kb. 1 órára.
  3. Habkinyomóval a kihűlt cupcake-ekre nyomjuk körkörös mozdulatokkal, majd tetszés szerint díszítjük.

Csokis vajkrém (tetejére 12 db-hoz)

  1. A csokoládét törjük össze egy kicsit, helyezzük műanyag tálba, és tegyük be a mikróba 1-2 percre.
  2. A margarint és a cukrot mixer segítségével jól összekeverjük, lassú fokozaton.
  3. Az olvadt csokit beleöntjük a keverőtálba, és magas fokozaton elkeverjük a margarinos cukorral.
  4. Hűtőbe tesszük lefedve kb. 20 percre.
  5. Habkinyomóval a kihűlt cupcake-ekre nyomjuk körkörös mozdulatokkal, majd tetszés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Londonban többször is ettem mindenféle krémmel, habbal díszített cupcake-et, de itthon sehogy sem akadtam jó receptre. Végül londoni barátnőm küldött nekem egy eredeti cupcake szakácskönyvet. A recept pedig annyira jó, hogy vétek nem megosztani! :)

További receptek

Narancsos-mákos muffin

Kevés olyan dolgot tudnánk felsorolni, amelynek az elkészítése egyszerűbb, mint ennek a narancsos-mákos muffinnak. Nem probléma, ha nincs otthon friss narancsunk – tökéletesen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek