r
Nosalty Logó

Cukrászkrém - crème pâtissière

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Cukrászkrém - crème pâtissière
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez

Összesen 1306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémhez

Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 1306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A krémhez

Elkészítés

A krémhez

  1. Egy gyorsforraló lábasban oldjuk fel a sót és az első 60 g cukrot a tejben majd adjuk hozzá a vanília pasztát és forraljuk fel. Ha vanília rudat használunk vágjuk félbe és kaparjuk ki a belsejét. Adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét és a vanília rudat is a tejhez.
  2. Egy tálban habverővel keverjük össze a tojássárgáját és az egész tojást. Adjuk hozzá a kukoricalisztet és a cukrot. Habverővel keverjük amíg teljesen sima lesz.
  3. Ha a tej elérte a forráspontot lassan csurgatva folyamatos kevergetés mellett adjuk a tojásos keverékhez.
  4. Tegyük vissza a keveréket egy kisebb lábasba és kezdjük forralni, folyamatosan keverve. Forraljuk körülbelül 2 percig még a krém elveszíti a keményítős ízét.
  5. Vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a vajat. Keverjük addig amíg a vaj teljesen felolvad.
  6. Öntsük a krémet egy műanyag tárolóba és fóliázzuk le a tetejét. Ügyeljünk arra, hogy a fóliát szorosan nyomjuk a krém felületére, hogy megakadályozzuk a krém bőrösödését a hűtés során. A krémnek teljesen hidegnek kell lennie, hogy töltelékként használhassuk.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 2317
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 16.

Ajánló

Tippek és javaslatok : Tej: A recepthez sovány tejet használtam, de zsíros tejjel is készíthető. Tojás: Tojássárgáját és egész tojást is használok, ha egész tojásokat adunk a cukrászkrémhez akkor egy kicsit könnyedebb lesz, de még így is formázható. Kukoricaliszt: Én kukoricakemenyítőt használtam sűrítőanyagként, de lisztet is használhatunk hogy helyettesítsük. Sózatlan vaj: Ha vajat keverünk a még meleg elkészült krémhez sokkal selymesebb lessz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukrászkrém - crème pâtissière
sodrofa 33 recept

Ez egy alap cukrászkrém recept, sokféle létezik. Íme néhány lehetőség: Csokoládés cukrászkrém: Keverjük el a még meleg cukrászkrémet 200 g apróra vágott étcsokoládéval. Praliné cukrászkrém: Keverjünk össze 100 g praliné krémet (pl.mogyoró praliné krém) a tejjel, mielőtt forraljuk. Kókuszos cukrászkrém: Cseréljük ki a tej felét kókuszkrémre és hűtés előtt adjunk hozzá kevés kókuszreszeléket.

Hozzávalók

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?