Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Anko

Anko
Anko
120 perc / előkészület: 10 perc főzés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anko, avagy az édes babpüré, ami a távol-keleti desszertek egyik alap és közkedvelt hozzávalója. Saját receptjeimben is nem egyszer hivatkoztam rá, mint tradicionális töltelék, de eddig mindig lusta voltam elkészíteni, illetve túlzottan drágának találtam megvenni. De ez a nap is eljött, s az eredmény jobb, mint a bolti!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Használhatjuk újhold süteményekben, dorayakiban, mochi gombócokban, édes leves alapként (Zenzai), fagylalt alapként és akár vajas croissantba töltve. A recept RunnyRunny999 videó receptje alapján készült.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot még előző este beáztatjuk 3 csésze vízbe.
  2. Másnap vizet cserélünk alatta, és feltesszük főni magas lángon.
  3. Ha felforrt a víz, 5 percig közepes lángon hagyjuk forrni, majd mossuk át a babot, és cseréljünk alatta vizet.
  4. Ismét forraljuk fel a vizet, és ismételjük meg a harmadik lépést. Így megszabadítjuk a babot a kellemetlen mellékízektől.
  5. Ha ismét felforrt a víz, most már hagyjuk közepes lángon főni a babot, amíg teljesen puha nem lesz. Figyeljünk oda, hogy ne forrjon el alóla az összes víz. Ez nagyjából 1-1,5 óra.
  6. Ha  a bab már puha, öntsük le róla a felesleges vizet (nagyjából egy kisebb ujjnyi víz maradjon csak), adjuk hozzá a cukrot és a sót.
  7. Kavargassuk, amíg cukor el nem olvad, illetve vegyünk elő egy krumplitörőt, és szépen pürésítsük a babot. Nagyjából 3-4 perc alatt a cukor összehúzza a masszát.
  8. Ha kész, terítsük szét a masszát, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  9. Opcionális lépés, ha finom pürésen szeretnénk enni, akkor botmixerrel átturmixolhatjuk az egészet. Mivel nekem nincs krumplitörőm, így a képen látható állagot úgy értem el, hogy kihűlés után a felét leturmixoltam, és utána újra összekevertem a darabosabb részekkel. 
  10. Nagyjából olyan 600-700 g babpürét fogunk kapni, amit nem tudunk pár napon belül felhasználni, azt csomagoljuk fóliába, és tegyük mélyhűtőbe.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 170
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

K

Mióta szakács: 2011.05.15.
10 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes babpüré, japán püré babból, babos püré

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lina79
lina79 Sat, 2019-01-19 21:30

Örülök hogy rátaláltam erre a receptre. Ki fogom próbálni mindenképpen :)

Eievui
Eievui Sun, 2015-10-11 12:14

Imádom! Már vagy 5-6 alkalommal elkészítettem, fantasztikus íze van! Igaz,én nem bírok bele ennyi cukrot tenni, kb 3 kanállal teszek csak bele (haha, még így is édes lett :) ) , de ez egy nagyon jó recept és nem is tart sokáig az elkészítése.
Magában is finom szerintem nagyon, de Mochi-ként szoktam elkészíteni. :)

Köszönöm a receptet!

Béba_43
Béba_43 Thu, 2014-05-01 18:00

S ezt csak úgy magában fogyasztani? Nem szimpatikus!!!!!!!!!!!!!!

392
vörösbab 20 dkg
cukor 1 bögre
1 csipet
víz 100 ml