Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes sárgabaracklekvár egyszerűen

Cukormentes sárgabaracklekvár egyszerűen
Cukormentes sárgabaracklekvár egyszerűen
105 perc / előkészület: 45 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a barack befőzési szezon. A barack hámozása rendkívül munkaigényes, és unalmas. Már tavaly is tettem el ezzel a módszerrel barackot, és nagyon ízlett a családnak. Persze akkor nem mondtam el, hogyan készítettem. Most már csak ezt a módszert használjuk. Ez a mennyiség nyolc üveget töltött meg. Természetesen cukorral is elkészíthető, csak akkor nem diabetikus.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a baracklekvárt, és minél egyszerűbben szeretné elkészíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot megmossuk, a héját rajta hagyva kimagozzuk. Megfelelő méretű fazékban rottyantunk rajta egyet, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg hűl, kimossuk az üvegeket.
  3. A kihűlt masszát leturmixoljuk, és a fazékba visszatéve belekeverjük a három zacskó diabetikus befőzőcukrot és a dzsemfixet. Folyamatosan keverve felforraljuk.
  4. A forró dzsemet az üvegekbe töltjük, és egy késhegynyi nátrium benzoátot vagy szalicilt teszünk rá.
  5. Az üvegeket lezárjuk a kupakokkal, és száraz dunsztban hagyjuk lehűlni.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 52 796
elküldve: 3
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
receptverseny: dr. Oetker sárgabarack receptverseny
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Diabetikus baracklekvár, baracklekvár cukor nélkül

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kovács Sándorné 48
Pannika / Kovács Sándorné 48 Tue, 2015-06-23 18:34

zoltán ! 2 típusú cukorbeteg vagyok több mint 10 éve próbálok a diétának megfelelően táplálkozni a recept amit leírt itt pillanatnyilag szép színe van de egy fél éves állás után fotózza majd le s egye . sem a szín sem az ízvilág már nem ugyanaz arról nem beszélve hogy a rengeteg adalék ami belekerűl többet árt Javaslom kevesebb fogyasztással a hagyományosan elkészítettet persze vércukor méréssel kisérve egészségesebb s évek múlva is megőrzi szin és ízvilágát a lekvár Nem rosszindalatból írok csak a tapasztalatom adnám tovább üdvözlet

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2015-06-23 21:59

Kedves Pannika!
Nem a mundér védelme, de én is kettes típusú cukorbeteg vagyok, amit napi kétszeri tablettával szinten tudok tartani kb. az Önnel megegyező idő óta. Amennyiben a 48- ból sejdítem, Ön egy évvel idősebb nálam. Tavaly augusztusban vastagbél daganattal műtöttek, amit hála Istennek túléltem. Azóta a szénhidrát bevitelt minimálisra csökkentettem egy speciális diétával, amiről a drótposta címén szívesen tájékoztatom. Egyáltalán semmilyen hókusz - pókusz nincs, csak természetes étkezés. Lényeg az, hogy a betegségem miatt tavaly nem tettünk el barackot. A tavaly előtti színe egy kicsit sötétebb lett ( erről is szívesen küldök friss fotót privát ), de az ízvilága nem változott. Bármi is legyen a diabetikus befőző cukorban. eleve kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a répacukor, ami eleve méreg. Átlag emberként, valójában nem sokat tudunk az általunk fogyasztott élelmiszerek mérgező voltáról, mert nem, vagy csak nagyon apró betűkkel tünteti fel a forgalmazó a különféle mérgező kémiai anyagokat. Ahogy a receptemben leírtam általam ismert termelőktől, főképpen barátoktól szerzem be az alapanyagokat, amik majdnem, vagy teljesen bio termékek. Köszönöm a hozzászólását és jó egészséget kívánok minden sorstársunknak:
Zoli

Kovács Sándorné 48
Pannika / Kovács Sándorné 48 Tue, 2015-06-23 22:21

köszönöm kedves sorait minden ember másként reagál le bizonyos étel stb. féleséget Önnek ha bevált nagyon remek cak annyit még én 3 szor adok naponta inzulint magamnak s ezért egy kicsit empatikusabb vagyok a sorstársakkal habár a régi öregek ezt nem betegségnek hanem cukorBajnak nevezték További jó egészséget pannika

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2015-06-24 08:50

Kedves Pannika!
A " szakács profilomra " kattintva el tudja olvasni a drótposta címemet. Erre levelet küldve szívesen elküldöm az előző levelemben említett friss fényképet a két éves lekvárról, illetve a diétám elvi alapját képező könyvek fényképeit is. A diétámat a műtét óta alkalmazom és ezzel teljesen kordában tudom tartani a súlyomat és a vércukromat is. Jó sütés főzést és jó egészséget kívánok:
Zoli

Sviki23
Sviki23 / Sviki23 Mon, 2014-02-10 18:45

Szia, bocsánat az értetlenkedésért, de mit jelent pontosan az, hogy rottyantunk rajta egyet?

pataygyz
Zoli / pataygyz Mon, 2014-02-17 11:14

Kedves Viki!
Mindenféle lekvár, amikor már forr, elkezd pöfögni. Mivel jóval sűrűbb, mint egy húsleves, nem is úgy forr, hanem a a belsejében felszabaduló gőzt pöfögi ki, mint a tejbegríz. No nálunk ezt hívják rotyogásnak. A magyar nyelv eleve képies, tehát ennek a rotyogásnak van hangja és ezt utánozza a szó. A rottyantás azt jelenti, hogy még forralok rajta éppen annyit, ameddig ez a folyamat ( rotyogás ) elindul. Ekkor lehet üvegekbe tölteni. Remélem sikerült kellően képiesen elmagyarázni.
További jó sütés- főzést kívánok Neked!
Zoli

759
sárgabarack 3 kg
diabetikus befőzőcukor 115 dkg
dzsemfix 3 csomag
szalicil 8 késhegynyi
nátrium-benzoát 1 késhegynyi