r
Nosalty Logó

Cukormentes sárgabaracklekvár egyszerűen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Cukormentes sárgabaracklekvár egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 759 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 6078 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    3815 micro
  • β-crypt
    363 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 759 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3964.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    2658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1473.7 g
  • Cukor
    1341 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    2409.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2678 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    530 micro
  • β-karotin
    30523 micro
  • β-crypt
    2902 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2483 micro
Összesen 6078 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackot megmossuk, a héját rajta hagyvakimagozzuk. Megfelelő méretűfazékban rottyantunk rajta egyet, majd hagyjukkihűlni.
  2. Amíg hűl, kimossukaz üvegeket.
  3. A kihűlt masszát leturmixoljuk,és a fazékba visszatéve belekeverjüka három zacskó diabetikus befőzőcukrotés a dzsemfixet. Folyamatosan keverve felforraljuk.
  4. A forró dzsemet az üvegekbe töltjük,és egy késhegynyi nátrium benzoátotvagy szalicilt teszünk rá.
  5. Az üvegeket lezárjuka kupakokkal, és száraz dunsztban hagyjuklehűlni.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 68861
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a baracklekvárt, és minél egyszerűbben szeretné elkészíteni.

Receptkategóriák

Itt a barack befőzési szezon. A barack hámozása rendkívül munkaigényes, és unalmas. Már tavaly is tettem el ezzel a módszerrel barackot, és nagyon ízlett a családnak. Persze akkor nem mondtam el, hogyan készítettem. Most már csak ezt a módszert használjuk. Ez a mennyiség nyolc üveget töltött meg. Természetesen cukorral is elkészíthető, csak akkor nem diabetikus.

Hozzászólások (2)

Sviki23

Szia, bocsánat az értetlenkedésért, de mit jelent pontosan az, hogy rottyantunk rajta egyet?

Zoli

Kedves Viki! Mindenféle lekvár, amikor már forr, elkezd pöfögni. Mivel jóval s?r?bb, mint egy húsleves, nem is úgy forr, hanem a a belsejében felszabaduló g?zt pöfögi ki, mint a tejbegríz. No nálunk ezt hívják rotyogásnak. A magyar nyelv eleve képies, tehát ennek a rotyogásnak van hangja és ezt utánozza a szó. A rottyantás azt jelenti, hogy még forralok rajta éppen annyit, ameddig ez a folyamat ( rotyogás ) elindul. Ekkor lehet üvegekbe tölteni. Remélem sikerült kell?en képiesen elmagyarázni. További jó sütés- f?zést kívánok Neked! Zoli

Pannika

zoltán ! 2 típusú cukorbeteg vagyok több mint 10 éve próbálok a diétának megfelel?en táplálkozni a recept amit leírt itt pillanatnyilag szép színe van de egy fél éves állás után fotózza majd le s egye . sem a szín sem az ízvilág már nem ugyanaz arról nem beszélve hogy a rengeteg adalék ami beleker?l többet árt Javaslom kevesebb fogyasztással a hagyományosan elkészítettet persze vércukor méréssel kisérve egészségesebb s évek múlva is meg?rzi szin és ízvilágát a lekvár Nem rosszindalatból írok csak a tapasztalatom adnám tovább üdvözlet

Zoli

Kedves Pannika! Nem a mundér védelme, de én is kettes típusú cukorbeteg vagyok, amit napi kétszeri tablettával szinten tudok tartani kb. az Önnel megegyez? id? óta. Amennyiben a 48- ból sejdítem, Ön egy évvel id?sebb nálam. Tavaly augusztusban vastagbél daganattal m?töttek, amit hála Istennek túléltem. Azóta a szénhidrát bevitelt minimálisra csökkentettem egy speciális diétával, amir?l a drótposta címén szívesen tájékoztatom. Egyáltalán semmilyen hókusz - pókusz nincs, csak természetes étkezés. Lényeg az, hogy a betegségem miatt tavaly nem tettünk el barackot. A tavaly el?tti színe egy kicsit sötétebb lett ( err?l is szívesen küldök friss fotót privát ), de az ízvilága nem változott. Bármi is legyen a diabetikus bef?z? cukorban. eleve kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a répacukor, ami eleve méreg. Átlag emberként, valójában nem sokat tudunk az általunk fogyasztott élelmiszerek mérgez? voltáról, mert nem, vagy csak nagyon apró bet?kkel tünteti fel a forgalmazó a különféle mérgez? kémiai anyagokat. Ahogy a receptemben leírtam általam ismert termel?kt?l, f?képpen barátoktól szerzem be az alapanyagokat, amik majdnem, vagy teljesen bio termékek. Köszönöm a hozzászólását és jó egészséget kívánok minden sorstársunknak: Zoli

Pannika

köszönöm kedves sorait minden ember másként reagál le bizonyos étel stb. féleséget Önnek ha bevált nagyon remek cak annyit még én 3 szor adok naponta inzulint magamnak s ezért egy kicsit empatikusabb vagyok a sorstársakkal habár a régi öregek ezt nem betegségnek hanem cukorBajnak nevezték További jó egészséget pannika

Zoli

Kedves Pannika! A " szakács profilomra " kattintva el tudja olvasni a drótposta címemet. Erre levelet küldve szívesen elküldöm az el?z? levelemben említett friss fényképet a két éves lekvárról, illetve a diétám elvi alapját képez? könyvek fényképeit is. A diétámat a m?tét óta alkalmazom és ezzel teljesen kordában tudom tartani a súlyomat és a vércukromat is. Jó sütés f?zést és jó egészséget kívánok: Zoli

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek