Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas tiramisu őzgerincben

Fahéjas tiramisu őzgerincben
Fahéjas tiramisu őzgerincben
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti nálunk jöhet télen nyáron, tavasszal összel. Csak arra kell vigyázni, hogy ne ázzon meg a babapiskóta, és elég ideig hagyjuk a hűtőben. Aranyos a történetem ezzel a sütivel... Egy bájos, a konyha rejtelmeivel ismerkedő fiatal kisbarátnőmnek nagyon ízlett ez a süti. Mikor elmeséltem, hogyan készül, közölte óóóóóóóóó, ha ezt nem kell sütni, akkor ezt ő is meg tudja csinálni. Nincs veszély, hogy odaégeti vagy nem sül meg. Pár nap múlva felhívott, elmesélte megcsinálta, de mikor kiborította szétesett elemeire. Az ifjú férj gyanakodva kérdezte, ennek ilyennek kell lenni??? A barátnőm feltalálta magát, nyomott rá tejszínhabot és közölte: persze, EZ KANALAS sütemény!:) Azóta, bár már többször sikerült elkészítenie (a hibát kielemeztük), náluk ez a süti kanalas néven vonult be a receptárba:)

Az eredeti recept 2,5 dl édes, fehér Martinival írja. Én a gyerekek miatt módosítottam kakaóra. Javasol bele még gyümölcsöket is, de nekünk úgy nem nagyon ízlett, mert a gyümölcs elvitte a kellemes fahéjas ízt. De akinek kedve van Martinivel és gyümölccsel is elkészítheti.

hozzávalók / 6 adag

A mascarponés krémhez

A tojássárgás krémhez

A rétegzéshez

A díszítéshez

  • 250 ml habtejszín (habbá verve, vagy reszelt csokoládé, vagy szitált kakaópor)

ajánlat

Vendégváráshoz is ideális.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg tejben elkeverjük a kakaót.
  2. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy mindenhol bőven lelógjon, mert később ezzel szorítjuk össze a sütit.
  3. A mascarponét nagyobb tálban kikeverjük kb. 10 dkg porcukorral (ízlés szerint adagoljuk a cukrot), a másik 10 dkg porcukrot a 4 tojássárgájával és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a fahéjat is.
  4. A tojássárgás krémet kanalanként - kézi mixer segítségével - belekeverjük a mascarponéba.
  5. 9 db babapiskótát kettesével, hármasával egy pillanatra megforgatjuk a kakaóba (ne puhuljanak fel, mert akkor szétesik a tiramisu), és hosszába lerakjuk őket.
  6. A tetejükre simítjuk a krém felét.
  7. A következő 9 db babapiskóta kakaóba forgatva és a maradék krémet rásimítjuk, a tetejére ismét a kakaóba mártott 9 db babapiskóta kerül.
  8. Folpackkal nagyon szorosan becsomagoljuk (én keresztbe még pluszba körbe szoktam tekerni, hogy jó szoros legyen), lenyomkodjuk a tetején a babapiskótát, és minimum 1 éjszakára hűtő leghidegebb részébe tesszük.
  9. Másnap a fóliából kibontogatjuk, tálra fordítjuk, a fóliát leszedjük és ízlésünk szerint megdíszítjük.
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 363
elküldve: 3
receptkönyvben: 138
elkészítve: 0/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őzgerinces tiramisu, fahéjas tiramisu, kanalas tiramisu

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Helga2012
Helga2012 Sat, 2013-09-14 00:01

Kedves Gabys! Elkészítettem, és nagyon nagy sikert arattam vele. Most készítem másodszor, már bent pihen a hűtőben.
Egy kérésem lenne: áruld el légyszíves mit rontott el a barátnőd, csak hogy ne essünk ugyanabba a hibába.

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-09-16 12:22

Kedves Helga:)
Jaj, nagyon örülök a sikerednek:) Annak meg különösen, hogy másodszor készíted el. A titok - bár kétlem, hogy Te már hibáznál-:) az volt, hogy a kis barátnőm, túláztatta a piskótákat, nem hitte, hogy a krémtől fog felpuhulni. Azt mondta: tutira ment, hogy puha legyen:) Így szétesett neki, de mára már profi, nagyon finomakat főz:) Nagyon szép hetet kívánok: Gabi

Ritus75
Ritus75 Mon, 2012-11-05 11:55

Hmm, ez isteni lett és nem is esett szét. Köszi a receptet.

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-11-05 12:02

Kedves Ritus,
nagyon örülök, hogy egyezik a véleményünk, hogy isteni finom:))) Köszönöm a visszajelzésedet. Szép napot Neked, Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-10-26 21:49

Köszönöm:) És juszt is dicsérni fogom, isteni finom is:))) Szép estét!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-10-26 22:11

Kedves Gabys!

Miért ne tennéd? :-o Már a látvány alapján ami csodás, ez jön le, fincsi is vagyok!!..:-o

Én meg mondjam, hogy elkezdtem azon képzelődni, hogy tulajdonképpen, én most azonnal ennék belőle egy tányérkával:-O
Köszönöm, kérd számon rajtam, szeretném elkészíteni, ha nem reagálok, cirka 3 héten belül, (ebbe annyi ünnep van, anyumék házassági évfordulója is többek közt, apum szülinapja is...stb.), kérdezz rá nyugodtan, néha felejtem megdicsérni, aki csodáját elkészítem, és beszámolok, a családnak is a kedvére fogok ezzel a finomsággal tenni!!! :-O
Éva-Anyóca

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-10-26 22:17

Kedves Évi,
én annyira szívesen megkínálnálak, akár 2 kistányérral is:) Sajna eltelt már sok sok nap és híre hamva sincs már...Várom a beszámolódat:) Gabi

781
mascarpone 500 g
porcukor 10 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 4 db
fahéj 1 teáskanál
tej 2.5 dl
instant kakaópor 1 teáskanál
babapiskóta 27 db
habtejszín 250 ml